CHP'li Başkan AKP'li belediyenin karnesini çıkardı; 'Hepsinden çaktılar'

CHP'li Başkan AKP'li belediyenin karnesini çıkardı; 'Hepsinden çaktılar'

CHP İlçe Başkanı Özgür Karabat, Başakşehir Belediyesi denetim raporu üzerindeki çalışmanın ardından koydukları şerhle ilgili açıklamada bulundu. Karabat, “Büyük bütçeler kullanılırken büyük işler yapılmıyor. Belediye kaynakları AKP’li yandaşlara aktarılıyor” dedi. Karabat, “Aslında bu karne, Belediye Başkanı Kartoğlu’nun değil, ağabeyim dediği Mevlüt Uysal’ındır” ifadesini kullandı.

Cihan GÜNER/YURT

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi denetim komisyonu üyelerinin 45 gün süreyle gerçekleştirdiği çalışmayı ve Başakşehir Belediyesi denetim raporu üzerine koydukları şerhin gerekçelerini açıkladı.

EMLAKÇI ANLAYIŞIYLA YÖNETİLİYOR

Başakşehir’in, İstanbul’un ilk büyük 5 ilçesinden biri olduğunu, ancak orada yaşayan vatandaşın bunu hissetmediğini ifade eden Karabat, “Başakşehir Belediyesi, bir emlakçı, bir al sat, beton yaratmanın kent olduğu anlayışla yıllardır yönetiliyor. Ama deniz artık bitiyor. Başakşehir’in kendi içinde var olan kent markaları vardı, hızla yok ediliyor” dedi.

Bahçeşehir ve Başakşehir’in artık trafik ve imar sorunlarının olduğunu, orta bölgelerin ulaşım sorununun hiç birinin çözülmediğini bildiren Karabat, “Kayaşehir diye bir kent kuruldu. 80 bin nüfusu var. Uydu kent diye kurulan yerin uydurma kent olduğunu, sadece binalardan ibaret, sosyal hayatın sürdürülemeyeceği bir kent olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

“Belediyenin kurduğu Başakkent AŞ’nin, FETÖ’ye verdikleri arsaları biliyorduk” diyen Karabat, belediyenin kaynaklarının, AKP’li küçük bir grubun çıkarları için kullanıldığını, ihalelerin çoğunun AKP’li yönetim kurulu üyelerine verildiğini kaydetti. Karabat, “Sormak istiyorum, belediyelerde yaptığınız ihaleler, başka cemaatlere de kaynak aktarımı olarak kullanılıyor mu? Başakşehir’de sizin destek verdiğiniz gayri resmi yurt ve sübyan mektepleri var mı? Vatandaştan topladığınız vergileri buralara mı aktarıyorsunuz” dedi.

‘KARTOĞLU’NUN DEĞİL, UYSAL’IN KARNESİDİR’

Karabat, “Bu karne esas itibariyle Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun değil, onun ağabey dediği Mevlüt Uysal’ın karnesidir” ifadesini kullandı. Yasin Kartoğlu’nun AKP ilçe kongresi için çalıştıklarına dair attığı tweeti de gündeme getiren Özgür Karabat, “Belediye başkanının, AKP ilçe başkanı olduğunu da öğrenmiş olduk” diye konuştu.

20 MÜDÜRLÜK VE 153 BİNEK ARACI

Özgür Karabat, belediyede 20 müdürlük için 153 binek aracı bulunduğunu belirterek, bunların AKP’li yöneticiler için kullanılıp kullanılmadığını sordu ve araç envanteri ile ilgili açıklama beklediklerini bildirdi.

Karabat ayrıca, güvenlik ihalesini alan Akdeniz Güvenlik firmasının, kimin akrabasına ait olduğunun da açıklanmasını istedi.

METRO İHALESİNDE AVANS MADDESİ

Metro ihalesinin iptal edildiğini, buradaki zararların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanacağını ifade eden Karabat, “İhalede, yüzde 5 avans verilebilir maddesi var. Niçin yüzde 5 avans veriyorsunuz. Metro ihaleleri büyük firmalara verilmez mi, avans neden? Yoksa yüzde 5 avansta anlaşamadınız da onun için mi ihale iptal oldu, sonra anlaştınız da öyle mi başladı?’ sorularını yöneltti.

Karabat, büyük bütçeler kullanılırken büyük işler yapılmadığını, belediye kaynaklarının AKP’li yandaşlara aktarılmadığının belgelendirildiğini söyledi.

Ayrıntılar gelecek...