CHP'li başkan, AKP'li Menderes Türel'e ateş püskürdü

CHP'li başkan, AKP'li Menderes Türel'e ateş püskürdü

CHP Antalya Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel'e ateş püskürdü.

Aliseydi KARAGÖZ/ YURT

CHP'li Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel'in teyzesinin oğluna ait Denfaş Reklam Tanıtım Organizasyon Ltd.Şti.ne belediyeye ait kamusal kaynakları ihale ederek peşkeş çektiğini iddia etti.

TAŞ OCAĞI ALINMIŞ...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel'in teyzesi oğluna ait olan Denfaş Reklam Tanıtım Organizasyon Ltd.Şti'nin belediyeden elde ettiği haksız kazanç ile, taş ocağı alındığınında altını çizen CHP Muratpaşa Belediye Başkanı Hasan Şahin “Bunun hesabını Menderes Türel'den soracağız” dedi

Şeffaflık ve kamuoyunu aydınlatma adına Denfaş ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan işlerin ihale sözleşmelerinin kamuoyu ile paylaşılmasını isteyen CHP Antalya Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin'in YURT'a yaptığı açıklama şöyle; 

“Geçtiğimiz günlerde Antalya basınına yansıyan bir haber, Antalya kamuoyunda şok etkisi yarattı. İddialara göre, Tabelacı Başkan Menderes Türel, Antalya halkı için kullanması gereken Büyükşehir Belediyesi’ne ait kamusal kaynakları, yakın çevresine peşkeş çekmiş.

İddiaya göre, Tabelacı başkanın teyze çocuğuna ait, kendi halinde küçük bir şirket olan Denfaş Reklam Tanıtım Organizasyon Ltd. Şti. , Tabelacı başkanın tekrar seçimi kazanmasıyla, Antalya’nın en gözde şirketlerinden biri olmuş.

Haberde, Büyükşehir Belediyesi’nin neredeyse bütün reklam işlerinin (tabela işlerinin) bahsi geçen şirkete ihale edildiği vurgulanıyor. Denfaş’tan elde edilen gelirle, Tabelacı başkanının teyze çocuğunun ayrıca bir taş ocağı aldığı da bildiriliyor.

TEHDİT EDİNCE ŞİDDET UYGULANDI MI ?

İddiaya göre, her şey süt liman giderken, alan razı satan razıyken, teyze çocuğunun elde ettiği gelir artık göze batmaya, Tabelacı başkanı kızdırmaya başlamış ve kendisine yol vermiş. Bunun üzerine de teyze çocuğu, Tabelacı başkanı, 4.5 yılda olup bitenlerle, şahit olduğu şeylerle tehdit etmiş. Elinde sıkı bir arşiv olduğu belirtilen teyze çocuğu, seçimler öncesinde Tabelacı başkanın rüyalarını kaçırmaya yeltenmiş.

Tabelacı başkan, teyze çocuğunun bu çıkışına karşı kayıtsız kalmayarak, gereken cevabı, iddialara göre, biri veya birileri aracılığıyla şiddet kullanarak vermiş ve kendisini konuşmaması için Kıbrıs’a yollamış. "

Tüm bu iddialar üzerine Tabelacı Başkan Menderes Türel’e sormak istiyoruz ki;

1. İddialara konu olan Denfaş adlı şirketin sahibi ile aranızda bir akrabalık ilişkisi var mı?

2. Bahsi geçen şirket, 4.5 yıllık süre zarfında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden hangi ihaleleri aldı? 

3. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin birçok işini yaptığı iddia edilen, küçük bir şirket olan “ Denfaş’ın seçilme nedeni nedir? 

4. Şeffaflık ve kamuoyunu aydınlatma adına Denfaş ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan işlerin ihale sözleşmelerini paylaşacak mısınız? 

5. Denfaş adlı şirket ile Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ne zaman sona ermiştir? 

6.Basına yansıyan tehdit olayı doğru mudur?