CHP'li Bingöl'den İzmir'deki Kongre'de yaşanan gerginliğe ilişkin açıklama!

CHP'li Bingöl'den İzmir'deki Kongre'de yaşanan gerginliğe ilişkin açıklama!

İzmir CHP’de Kavga ile ilgili açıklama yapan Kongre Divan Başkanı Tekin Bingöl “Anlamsız bir pankart açarak kongreyi sabote etmeye çalışan şahsın partimizle ilişkisi 2 yıl önce kesilmişti. Hukuki girişimlerde bulunacağız” dedi.

ÖZGÜR TUĞRUL / YURT

CHP İzmir İl Örgütü 36. Olağan Kongresi'nde yaşanan tartışmaya Divan Başkanı Tekin Bingöl açıklık getirdi. 2015 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olan Atila Sertel hakkında yaptığı başvuru ile adaylığını düşüren Çiğli İlçe üyesi Ozan Çelik o dönemde partiden ihraç edilmişti. Çelik, bugün yapılan kongrede “Kerbela şehitlerinden özür dile” yazılı bir pankart açmış, pankartı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ve Milletvekili Tacettin Bayır kaldırmak istediğinde ise salon karışmıştı. Yumruk ve tekmelerin konuştuğu kavga kısa sürede yatıştırılmış ve şahıs olay yerinden uzaklaştırılmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bingöl, “İzmir bölgemizin kongre süreci olumlu bir havada sürerken adaylarımızın birinin konuşması anınıda provokatif eylemle karşı karşıya kaldık. Bu şahıs sadece ajan provokatör kimliği ile kongreyi sabote etmek adına görevlendirilmiş biri olarak anlamsız bir pankart açarak kongreyi sabote etme girişiminde bulundu. 3.5 aydır kongre süreci nitelikli sürerken İzmir'de 2 adayımızın demokratik süreçte adaylıkları sürerken böyle provokasyona girişilmesi partimiz üzerinde oynanan oyunlardan biridir” dedi.

Çelik’in partiden 2 yıl önce ihraç edildiğini ancak halka açık kongre olduğu için durumdan faydalanarak tartışma çıkardığını kaydeden Tekin, “30 ilde kongremiz gerçekleşiyorken İzmir’de böyle talihsiz bir olayla karşılaşıldı. Bu şahıs parti üyemiz değildir, alakası yoktur. Yoğun katılımlı kongrede gelip böyle bir girişimde bulundu. Bu tür girişimler asla bizi engelleyemeyecek. Yapacağımız siyasi çalışmalarımızın önünde olmayacak. Kısa aradan sonra kongremiz kaldığı yerden devam etti. Birazdan da oy verme başlayacak. Yandaş basın sırf bu olayı büyük bir olaymış gibi kamuoyu ile paylaşmaya çalıştı. Kongremize gölge düşürmek adına ajan provokatör girişimidir. Sağ duyulu partililerimiz kısa sürede olayın daha da büyümesine engel olmuştur. Kişi hakkında hukuki işlem başlatmak için başvurularımızı yapacağız” ifadelerini kullandıImage