CHP'li Bozkurt: El Kaide artığı birtakım adamlarla yürümek akıllıca değil

CHP'li Bozkurt: El Kaide artığı birtakım adamlarla yürümek akıllıca değil

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, "Hala Esad ile görüşmemek ve ÖSO denilen El Kaide artığı birtakım adamlarla, sırf harekata meşruiyet kazandırmak için bir arada yürümek maalesef hiç akılcı işler değil" ifadelerini kullandı.

Bozkurt, CHP Parti Meclisi'ne seçilen Bülent Ecevit Tatlıdil'in CHP Ereğli İlçe Başkanlığı görevini Veysel Gönülal'a devir teslim törenine katıldı.

'TÜRKİYE BİR AN ÖNCE ESAD HÜKÜMETİ İLE ANLAŞMALI'

Törende konuşan Bozkurt, Suriye'deki gelişmelere değinerek, "Türkiye, bir an önce Rusya, Irak, İran ve Suriye'nin meşru hükümeti (Beşar) Esad hükümeti ile anlaşarak, Ortadoğu'daki emperyalist plana karşı, mutlaka antiemperyalist bir duruş sergileyebilmelidir" diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) destek veren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) için 'El Kaide arttığı' benzetmesinde bulundu.

'EL KAİDE ARTIĞI BİR TAKIM ADAMLARLA BİR ARADA YÜRÜMEK AKILCI DEĞİL'

Bozkurt, şunları söyledi: "Belli bir mezhepçi kafayla hala Esad ile görüşmemek ve ÖSO denilen El Kaide artığı birtakım adamlarla, sırf harekata meşruiyet kazandırmak için bir arada yürümek maalesef hiç akılcı işler değil. Ondan sonra lafa gelince 'Çanakkale'de Mardinli ile Konyalı koyun koyuna yatıyormuş, Kurtuluş Savaşı'nı biz Kürtlerle birlikte vermişiz'. Kürtler bizim düşmanımız mı? Yok böyle bir şey. Türkiye'nin her yerinde beraber yaşıyoruz."