CHP'li Çakırözer:Yeni yönetmelik gazetecileri hedef aldı!

CHP'li Çakırözer:Yeni yönetmelik gazetecileri hedef aldı!

CHP’li Milletvekili Utku Çakırözer, Yeni Basın Kartı Yönetmeliği’ni değerlendirdi.

CHP Eskişehir Milletvekili Gazeteci Utku Çakırözer, Resmi Gazete’de önceki gün yayımlanarak yürürlüğe giren Basın Kartları Yönetmeliği’ni değerlendirdi.

Çakırözer, “Demokrasinin olmazsa olmazı olan basın özgürlüğünü, halkın haber alma hakkını ve basın emekçilerinin mesleklerini özgürce yapabilme hakkını ortadan kaldırmaktadır. Bu yönetmelik, bugüne kadar çıkan tüm yönetmeliklerin gerisinde kalmıştır” dedi.

Yeni Basın Kartı Yönetmeliğiyle basın kartlarının iptali kolaylaştı. Basın meslek örgütlerinin de sert biçimde eleştirdiği yönetmeliğin basın kartlarının iptali ile ilgili kısmına “Milli güvenlik ve kamu düzenine aykırı davranışlarda bulunması veya bu tür davranışları alışkanlık edinmesi” maddesi eklendi.

Yeni Basın Kartı Yönetmeliği’ni değerlendiren CHP’li Çakırözer, “Basın kartlarının artık sadece iktidara yakın gazetecilere verileceğinin ilanı olan bu yönetmelik sonrasında kamuoyunun yakından takip ettiği araştırmacı gazetecilik örneklerini veren Türkiye’nin yüz akı gazetecileri basın kartlarını kaybetme ve mesleklerini yapamama tehlikesi karşı karşıya kalacak” dedi.

‘Yargı kararları ile iptal edilecek’
Dava ve soruşturma açılan yazar ve muhabirler hakkında kesin hüküm verilmesi halinde basın kartlarının iptal edileceğine dikkati çeken Çakırözer, şunları söyledi: “Türkiye’nin önde gelen gazeteci ve yazarları Emin Çölaşan, Necati Doğru, Metin Yılmaz, Gökmen Ulu, Hasan Cemal, Nurcan Gökdemir, Onur Erem, Barış İnce, Can Uğur, Berkant Gültekin, Alican Uludağ, Pelin Ünker, Çağrı Sarı, Fatih Polat, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Musa Kart, Tuğrul Eryılmaz, Faruk Eren ve daha birçok isim bu yönetmelik sonrasında basın kartlarının iptali ve bir daha alamama tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.