CHP'li Çaykara: Atatürk'e hakaretin hesabını verecek!

CHP'li Çaykara: Atatürk'e hakaretin hesabını verecek!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Beylikdüzü Gençlik Kolları yönetimi, sosyal medya üzerinden “10 Kasım zulüm 1938’de son buldu…09.05’de herkesi helaya davet ediyorum görsünler nasıl siren çalınır” diye paylaşımda bulunan TÜRGEV Beylikdüzü kurucu yönetim kurulu üyelerinden Abdullatip Coşkun hakkında suç duyurusunda bulundu. Basın açıklamasını CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Utku Caner Çaykara gerçekleştirdi.

CHP Beylikdüzü Gençlik Kolları yönetimi yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: "TÜRGEV  Beylikdüzü şubesi kurucu yönetim kurulu üyesi  olan Abdulmuttalip Coşkun isimli şahsın sosyal medya hesapları aracılığı ile Ulu Önder Atatürk’ü aşağılayan ifadeler kullandığı tespit edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin en büyük değeri iken alenen aşağılayıcı ifadeler kullanılması anayasal bir suçtur.Cumhuriyet Halk Partisi Beylikdüzü Gençlik Kolları olarak Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcımız Utku Caner Çaykara ve Atatürkçü Düşünce Derneği Beylikdüzü Şube Başkanı Ulviye Seçkin ile gerekli makamlara suç duyurusunda bulunduk. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hadsiz ve seviyesiz bir şekilde hakaretler savuran bu şahsın adalet önünde hesap verdiği ve cezalandırıldığı güne kadar konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz"...

Bu arada gelen tepkiler üzerine TÜRGEV bir açıklama yaparak,”Abdulmuttalip Coşkun’un TÜRGEV ile olan ilişkisinin kesildiğini “belirtti.

Ayrıca Coşkun’un sosyal medya üzerindeki çirkin paylaşımını gelen tepkilerden sonra sildiği de öğrenildi.