CHP'li Edirne Belediye Başkanı Gürkan'dan 'soruşturma' açıklaması 

CHP'li Edirne Belediye Başkanı Gürkan'dan 'soruşturma' açıklaması 

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Edirne Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü'nde başlatılan soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı.

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Birimi'nde ortaya çıkartılan usulsüzlük ve sahte evrak işlemi kapsamında yürütülen soruşturma ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, soruşturmanın kendisi tarafından başlatıldığını söyledi. Gürkan, açıklamasında şöyle dedi:

"Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı su ve belediye vergi işlemlerinin yürütüldüğü Gelir Birimi'nde bir personelin usulsüzlükle sahte evrak hazırlayarak zimmetine para geçirdiği tespit edildikten sonra, ilgili personel 29 Kasım 2018 tarihinde derhal işten uzaklaştırılmış ve 30 Kasım 2018 tarihinde Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na tarafımdan konu ile ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur.

Aynı gün kurum içinde de konu ile ilgili tarafımdan idari soruşturma ve iç denetçiler tarafından da mali araştırma başlatılmıştır. Durumun ortaya çıkmasının ardından olayın tüm detayları ile aydınlatılması amacıyla hem Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığım suç duyurusu, hem de verdiğim talimatla kurum içerisinde başlatılan idari soruşturma devam etmektedir.

Konu tüm yönleriyle incelenmektedir. Bugün bazı basın yayın organlarında konu ile ilgili çıkan haberler, bu soruşturma kapsamında sürdürülen işlemlerle ilgilidir. Kamuoyunun bilgisine sunarım."

NE OLMUŞTU?
Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen ay 'zimmet' suçlamasıyla başlatılan ve 'su faturaları tahsilatında usulsüzlük yapıldığı' iddiasıyla genişletilen soruşturma kapsamında Edirne Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü'ndeki bilgisayarlarda inceleme yaptı. Polis ekipleri, bazı personelin evlerinde de arama gerçekleştirdi.

Edirne Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü'nde çalışan N.B., geçen yıl Aralık ayında abone imzalarını taklit ederek, geri verilmesi gereken yaklaşık 100 bin TL tutarındaki depozito ücretini zimmetine geçirdiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Edirne Belediyesi tarafından yapılan suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan N.B., sevk edildiği Edirne Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüpheli N.B.'nin verdiği ifade üzerine soruşturma genişletildi. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, zimmet suçlamasının yanı sıra 'su faturası tahsilatında usulsüzlük' iddialarına yönelik Edirne Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü'ndeki bilgisayarlarda inceleme yaptı.

Bilgisayarların imaj kayıtları alınarak, incelenmek üzere emniyete götürüldü. Bazı personelin evlerinde de arama yapıldığı belirtildi. Soruşturma çok yönlü sürüyor.