CHP'li eski vekilin mal varlığına el konuldu!

CHP'li eski vekilin mal varlığına el konuldu!

CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir'in mal varlığına Sarraf soruşturması kapsamında el konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında 'New York Bölge Mahkemesi'ne 28 Ocak 2014 tarihli sahte raporu götürerek yargılamada delil olarak kullanılmasını sağladığı' iddiasıyla soruşturma yürütülen CHP’li eski vekil Aykan Erdemir'in tüm mal varlığına ve banka hesaplarına el konuldu.

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 'Türkiye'den, ABD'deki davaya sahte delil ve belge götürdüğü' iddiasıyla Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez ile CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir hakkında, "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme", "Amacı dışında kullanma", "Hile ile alma ve çalma" suçlarından soruşturma başlatarak yakalama kararı çıkartmıştı. Erdemir ve Canıtez’in ayrıca ABD’deki davada tanık oldukları da ortaya çıkmıştı.

“SUÇU İŞLEDİĞİNE DAİR BULGULARA ULAŞILMIŞ OLMASI..”

Başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu CHP’li eski vekil Aykan Erdemir’in tüm mal varlığına el konulmasını talep etti.

Talebi değerlendiren İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği verdiği kararda, "Erdemir’in sahte raporu Amerika’daki mahkemeye götürerek delil olarak kullanılmasını sağladığı, New York Bölge mahkemesinin tanık listesinde olduğu ve firari konumda olduğunu" belirtti. Kararda şu ifadeler yer aldı: “Şüphelinin atılı suçu işleyip işlemediği hususunda inceleme yapmak, mal varlığı değerlerinin işlenen bu suçtan kaynaklanmış olup olmadığının araştırılması ve mal varlığı değerlerini kaçırmalarının önlenebilmesi amacıyla atılı suçun işlendiğine dair bulgu ve emarelere ulaşılmış olması nedeniyle şüpheli Aykan Erdemir’in taşınır ve taşınmaz tüm mal varlıklarına, banka, şirketler ve diğer tüm kurumlar nezdindeki tüm hak ve alacaklarına, şirket hisselerine el konulmasına..” 

Ayrıntılar geliyor...