CHP'li Gökmen'den AKP'li başkana 'İnce' tepkisi

CHP'li Gökmen'den AKP'li başkana 'İnce' tepkisi

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yönelik hadsiz çıkışına cevap veren CHP'li Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, ''Esenyurt'un atanmış başkanı 'Çap'a dikkat etmeden ayarsızca konuşuyor, sonra da ağzından çıkan laflara sahip çıkamaz hale geliyor. Sayın Alatepe’ye buradan birkaç tavsiyede bulunmak isterim; 6 aylık atanmış belediye başkanısın ancak ağzından çıkan laflara hakim değilsin. Esenyurt'a yaptığın ihanetleri

Muharrem İnce'nin bir süre önce Esenyurtta yaptığı mitingde, Beledeyi Başkanı Ali Murat Alatepe'nin sözlerine atıfta bulunarak 'Burada diyor ki birisi 'Esenyurt'u kaybedersek Mekke'yi kaybederiz.' Doğrusu şu... Esenyurt'u kaybedersek cukkayı kaybederiz. Geç onları geç...' sözlerine Alatepe yanıt vererek, ''Gücün 6 ay önce göreve gelmiş belediye başkanına mı yetiyor. Senin gücün bana yetmez, Cumhurbaşkanımıza hiç yetmez. Sen O'nun kalibresinde değilsin. Bir ülkenin devlet başkanlığına aday oluyorsun, hatta gösteriliyorsun. Sizi partiden uzaklaştırmak için ortaya atıyorlar. Gelip Esenyurt Meydanı'na çıkıyorsun, koskoca adamsın. Uğraştığın kişi 6 aylık bir belediye başkanı. Gücünüz 6 ay önce başkan olmuş bana mı yetiyor? Vallahi yetmez. Vallahi benle uğraştığınız yerde kalibreniz Cumhurbaşkanımıza hiç yetmez. Muharrem İnce bakacak, bilgileri doğru alacak, bilgileri hep yanlış. Cumhurbaşkanımıza saldırıyor, yanlış yapıyor,kalibresi yetmez, ben buradayım'' dedi.

 Alatepe'ye cevap veren CHP'li başkan Ali Gökmen, ''Esenyurt’un “atanmış” belediye başkanı, 3 gün düşünmesine rağmen boyunu aşan cümleler kurmaktan kendisini alamıyor. Daha önce “Eenyurt’u kaybedersek Kudüs’ü, Mekke’yi” kaybederiz gibi haddini aşan cümleler sarfedip Türkiye’yi küçümseyen Esenyurt’un “atanmış” başkanı, 3 gün boyunca düşünüp bugün yine hızını alamamış ve arkasında duramayacağı açıklamalar yapmış. Geçtiğimiz Pazar günü Esenyurt’ta on binlerce vatandaşımızın bağrına bastığı Cumhurbaşkanı Adayımız sayın Muharrem İnce’ye, bir törende haddini aşan cümlelerle saldırmaya çalışmış. Alatepe’nin Cumhurbaşkanı adayımıza laf söylemeden önce yaptığı konuşmanın içerisinde geçirdiği “çap” kelimesi üzerine daha çok düşünmesi gerekiyor. Gerekiyor çünkü; “Çap”a dikkat etmeden ayarsızca konuşuyor, sonra da ağzından çıkan laflara sahip çıkamaz hale geliyor'' ifadelerini kullandı. 

Alatepe'ye tavsiyede bulunmak isterim diyen Gökmen, ''6 aylık atanmış belediye başkanısın ancak ağzından çıkan laflara hakim değilsin. Ağzından çıkan lafların nereye gideceğini tartmadan konuşup sonrada “öyle demedim, şunu demek istemiştim” gibi savunmalarla bir önce söylediklerini inkar edensin Laf ağzındayken senindir, ağızdan çıktıktan sonra ise herkesindir. 1 Nisan günü söylemiş olduğun sözleri tüm Türkiye duydu öğrendi. Hadsiz konuşmalarına çeki düzen vermezsen “yok ben onu demedim bunu dedim” demeye daha çok devam edersin. Sevgili Alatepe, senin çapın 24 Haziran’ın Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’ye laf söylemeye yetmez. Az da olsa utanma duygusu var ise iki dönemini meclis üyesi olarak geçirdiğin süreçte Esenyurt’a karşı yaptığınız ihanetleri düşün ve vicdan muhasebesi yap. Sayın Muharrem İnce’ye laf söylemek senin haddine düşmez'' açıklamalarında bulundu.