CHP'li Gülsever'den AKP'li Uysal'a: Hesabı sandıkta verecek!

CHP'li Gülsever'den AKP'li Uysal'a: Hesabı sandıkta verecek!

CHP İstanbul İl Başkanlığı ile CHP İBB Meclis Grubu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı protesto etti. Gerçekleşen protestoya çok sayıda vatandaş katıldı. YURT'a konuşan CHP İBB Meclis Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, 'Ver oyu, kap metroyu anlayışını sandığa gömeceğiz. Uysal bunun hesabını sandıkta verecek' dedi.

Barış CAN / YURT

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın AKP Arnavutköy İlçe Kongresi'nde "Metroda birinci önceliğimiz en fazla oy aldığımız yerler olacak" sözlerine tepki gösterdi.

'TOPLUM UYSAL'I ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE CEZALANDIRACAK'

Uysal'a Anavatan Partisini hatırlatan Gülsever, "Yıllar önce Turgut Özal'ın başında bulunduğu Anavatan Partisi belediye başkanlarını saldalyeye eli, kolu bağlı gösteren bir kampanya yürütmüştü. İktidarın yanında olmayan belediye başkanları olurlarsa, "onlar hizmet götüremezler, biz onların ellerini kollarını bağlarız ve orada toplu cezalandırırız" mantığı ile hareket etmişlerdi. Bu toplumda geriye tepti. Toplum kendisini cezalandırmak isteyenleri sandıkta cezalandırdı. Buna inanıyorum ki Mevlüy Uysal'ı da bu düşüncesinden dolayı toplum önümüzdeki günlerde cezalandıracaktır. Sandıkta gereken cezayı vererek bu anlayışın yıkmak, üzere onların artık İBB'yi yönetmelerine müsaade etmeyeceklerdir" dedi. 

"Mevlüt bey aslında kafasının arkasında varolan düşüncesini, bir şekilde bilinç altındakini dışa vurdu" diyen Gülsever, "Son derece ayrımcı, toplumu bölen, "bize oy verenler", "oy vermeyenler" diye ayrıştıran, adaletli yapılması gereken hizmeti, buna göre düzenleyen bir aklın sonucu" olarak niteledi. 

KİRAZLI'DA BİLETSİZ, LEVENT'TE BİLETLİ...

Daha önce de ayrımcı uygulamaların yapıldığını belirten Gülsever, "Zaten bunun daha önce örnekleri vardı, bunu malesef uyguluyorlardı. Toplum bunun farkında değildi. Biz bunu defalarca dile getirdik. Bundan önceki dönemlerde hep yapıyorlardı" diyerek şu örneği verdi:

Kirazlı Metrosu'nun olduğu yerde bir aktarma istasyonu var, Başakşehir'e giden. Kirazlı Metrosunda aktarma yapan vatandaşlar Başakşehir Metrosuna binerken ek bir ücret ödemiyorlar. Aynı biletle gidiyorlar. Ama aynı şekilde Levent'te inenler Etiler'e gitmek istediklerinde ikinci bir bilet alıyorlar ve öyle gidiyorlar. İşte bu adaletsiz bir işti. "Başakşehir'de yaşıyorsan, bize oy veren bir ilçede yaşıyorsan o zaman aktarma yaptığında ek bir ücret ödemeyeceksin. Ama eğer bize oy vermeyen Beşiktaş ilçesinde yaşıyorsan, aktarma yapıyorsan o zaman seni cezalandırıyorum. Bir bilet daha alacaksın" aklıyla hareket edilen bir uygulamaydı. 

Gülsever açıklamalarına şu şekilde devam etti:

TOPLUMA ŞİKAYET ETTİK

Bu uygulamanın dışa vuran tezahürünün Mevlüt Uysal'dan gördük. Bu aklın doğru olmadığını bugün protesto ederek, topluma şikayet ederek ifade etmeye çalıştık. 

BİZİM İKTİDARIMIZDA AYRIMCILIK OLMAYACAK

Bizim iktidarımızda çok net söyledik, 'İstanbul Sosyal Demokrat bir yönetime kavuşacak olursa hiçbir şekilde bu ayrımcılığa müsaade etmeyeceğiz. Bize oy verenler, bize oy vermeyenler diye bir ayrım yapmadan, yaşam biçimlerine, inançlarına bakmadan, toplumu ayrıştırmadan, herkese eşit ve adaletli hizmet götürme konusunda özel bir gayretimiz ve çabamız olacak.

VER OYU, KAP METROYU

Uysal'ın yaptığı topluma bir ayar verme çabasıdır bu. 'Ver oyu, kap metroyu' mantığı ile hareket eden bir anlayış. Buradan topluma şöyle bir mesaj vermek istiyorlar; 'bana oy verirsen sana hizmet ederim bana oy vermezsen sana hizmet gelmez'
Bu korku ile halktan oy almaya çalışıyorlar ama yaptıkları ters tepecek.