CHP'li Gülsever'den AKP'lilere tokat gibi cevap

CHP'li Gülsever'den AKP'lilere tokat gibi cevap

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever AKP'li üyelerin Adalet Yürüyüşü ile ilgili suçlamalarına sert çıktı.

Barış CAN/

İBB Meclis Toplantısında Adalet Yürüyüşü'nü hedef alan AKP'li Meclis Üyesinin 'FETÖ ile, PKK ile kol kola yürüdünüz suçlamasına çok sert cevap verdi. Gülsever "Habur'da yapılanları biz yapmadık. FETÖ'yü biz büyütmedik. Bunu hangi yüzle hangi hakla bize söylüyorsunuz. reddediyoruz kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

NEDEN MUHALEFET YAPTIKLARINI TANE TANE ANLATTI

Gülsever neden muhalet yaptıklarını, amaçlarını şu şekilde anlattı: Bizler muhalefet meclis üyeleri olarak, ya da muhalefette siyaset yapan insanlar olarak, iktidarda siyaset yapan insanların eksik yada noksan gördüğümüz taraflarını iyi niyetle dile getirerek, bu eksikliklerin giderilmesini, yanlışlardan bir an önce geriye dönülmesini bir daha tekrar edilmemesini sağlamaya çalışıyoruz. Eleştirilerimizi bu maksatla yapıyoruz.

AKP'Lİ MECLİS ÜYESİ ANLAMAMIŞ

AKP'li meclis üyesinin konuşmayı anlamadığını belirten Gülsever "İsmail Hakkı bey öncelikle arkadaşımızın burada söylediği ifadeleri doğru anlamamış. Seydi Ali bey burada kendi kızının DHKD'den, kendi damadının FETÖ'den işlerinden alınıp sonrada salıverilmeleri üzerine işsiz kalmalarından dolayı tekrar işlerine dönemedikleri için İstanbul'a göç etmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Onlar suçlu değiller. Onlar sadece işlerinden alındılar. Cezaevinde değiller. Her hangi bir suçla cezaevinde yatmıyorlar. Öyle bir şey yok bunu nereden çıkartıyorlar?" ifadelerini kullandı.

HABUR'U BİZ YAPMADIK, FETÖ'YÜ BİZ BÜYÜTMEDİK

Gülsever konuşmasını şu şekilde tamamladı:

Biz burada bu haksızlık olmasaydı, böyle birşeyin mağduru haline gelmeselerdi o zaman böyle bir tabloyla da karşılaşmayacaklardı, İstanbul'a göç etmek zorunda kalmayacaklardı. Belki de o masum yavrular hayatını kaybetmemiş olacaktı dedi. Ama iş bununla bitmiyor. İsmail hakkı bey diyor ki; 'PKK'nın arkasında durmayın, FETÖ'nün arkasında durmayın.' Biraz önce telefuz ettiğiniz uslüpla hiç bağdaşmıyor ve yakışmıyor. Cumhuriyet Halk Partisi ne FETÖ'nün ne DHKP'nin ne de PKK'nın arkasında asla durmadı. Asla bunlarla yan yana, kol kola olmadı. Habur'da yapılanları biz yapmadık. FETÖ'yü biz büyütmedik. Bunu hangi yüzle hangi hakla bize söylüyorsunuz. reddediyoruz kabul etmiyoruz.