CHP'li Gülsever: Kadir Topbaş adam yerine koyulmadı!

CHP'li Gülsever: Kadir Topbaş adam yerine koyulmadı!

CHP İBB Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın  istifasını YURT'a değerlendirdi. Kadir Topbaş üzerinde bir itibarsızlaştırma çalışması yapıldığının altını çizen Gülsever, "Burada bir itibarsızlaştırma vardı. Zaten istifası sırasında da Kadir Topbaş bunu çok aleni olarak söyledi. Söylediği şey, "İnsan her şeyi affeder ama adam yerine konulmamayı değil" oldu. Burada Kadir Topbaş adam yerine koyulmadı. Bu bardağı taşıran son damlaydı

Ardıl Batmaz / YURT

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yaşanan 'veto krizinin' ardından Kadir Topbaş, 13 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti. CHP İBB Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın  istifasını YURT'a değerlendirdi. Bu istifayı zaten beklediklerini ifade eden Gülsever, "Zaten beklediğimiz bir sonuçtu bu bizim. Bugünden başlamış bir sorun değil bu. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi sonrasında bu çok konuşulmaya başlayan bir işti. Kadir Topbaş'ın istifa edeceği, görevden alınacağı yada sağlık sorunlarını bahane ederek ayrılacağı konusunda yaygın bir tablo vardı" dedi. 

'AKP'NİN İSTANBUL'DA BÖYLE BİR YENİLGİ ALMASI BU SÜRECİ HIZLANDIRDI'

Gülsever, AKP'nin 16 Nisan'da İstanbul'da yenilgi almasının, Kadir Topbaş'ın istifa sürecini hızlandırdığını ifade ederek, "16 Nisan'da yapılan referandum sonrasında, İstanbul'da çıkan 'hayır' cephesinin oylarının, AKP'nin savunduğu 'evet' cephesinden fazla olması ve AKP'nin ilk defa burada böyle bir yenilgi alması bu süreci hızlandıran bir tablo oldu. Bunun üzerine gidiyorlardı. Bir itişme, dalaşma sürekli vardı mecliste. Biz bunu gözlüyorduk, görüyorduk, dile getiriyorduk. En sonunda restleşme öyle bir notaya kadar geldiki, Kadir Topbaş'ın veto ederek, bizim 'ret' ettiğimiz, AKP'nin oylarıyla kabul edilmiş olan 5 dosyanın meclise tekrar iadesi, ve o iade sonucunda da AKP meclis gurubunun işi üstelikte salt çoğunluğu bulamadan, bulmuş gibi yaparak, hileyle kabul ettirerek oradan geçirmesi, Kadir Topbaş'ı bu görevi bırakmaya iten en önemli unsur oldu diye düşünüyorum" diye konuştu.

'BU BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLAYDI'

Ertuğrul Gülsever sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada bir itibarsızlaştırma vardı. Zaten istifası sırasında da Kadir Topbaş bunu çok aleni olarak söyledi. Söylediği şey, 'İnsan her şeyi affeder ama adam yerine konulmamayı değil' oldu. Burada Kadir Topbaş adam yerine koyulmadı. Bu bardağı taşıran son damlaydı diye düşünüyorum."

"Yasal bütün kompozisyonlar, artık buradan sonra mecliste bir seçim yapılarak, yeni görevi kimin üstleneceğini oylama sorucunda ortaya çıkarılması gerektiğini söylüyor. Büyük ihtimalle meclis olağanüstü bir toplantıya çağrılacak ve adayın kim olacağı, bundan sonraki süreçte belediye başkanlığı görevini kimin yürüteceğinin, meclisteki oylama sonucunda verilecek kararla ortaya çıkarılacaktır."

"Biz CHP Grubu olarak kimin aday olması gerektiği konusundaki tavrımızı, il başkanlığımızla, partimizin genel merkeziyle konuştuktan sonra belirleyeceğiz. Ve inandığımız doğrultudaki arkadaşımızın seçilmesi için çaba ve gayret içerisinde olacağız."