CHP'li Haluk Pekşen: Tarih mücadele edenleri yazar

CHP'li Haluk Pekşen: Tarih mücadele edenleri yazar

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Adalet Yürüyüşü'nün 13. gününde Yurt Gazetesine konuştu. Adaleti adliye koridorlarında aramanın anlamı olmadığını söyleyen Haluk Pekşen, Türkiye'nin kaybettiği umudunun Adalet Yürüyüşü ile birlikte dirilmeye başladığını belirtti. CHP'li Pekşen; 'tarih mazeret uyduranları değil, mücadele edenleri not düşer' dedi.

'Kaybolan umudumuz dirildi'

'Adaleti adliye koridorlarında aramanın anlamı yok. Adalet her yerdedir. Yediğiniz tenceredeki yemeğinizden, çalıştığınıziş alanına kadar; kamu bürokrasinden, spor alanına hayatın her alanında adalet yoksa hiçbir sey yoktur. Adalet, vicdandadır. Adalet vicdandır.', Haluk Pekşen, Adalet Yürüşünü çok önemsediğinin altını çizerek, Türkiye'nin kaybolan umudunun, bu yürüyüşle birlikte dirilmeye başladığını açıkladı. 
CHP'li Pekşen; 'Türkiye'de 80 milyon, her siyasi partiden insalar bu yürüyüşte haklılık payı olduğu konusunda hem fikirler. En azından Türkiyede ortak paydamızın adalet olduğu konusunda herkesin vicdanı bu hissi tatmaya başladı.O halde atılan bu küçük gibi gözüken ama çok büyük bir adım Türkiye'nin sivil toplum ve demokrasi  yürüyüşü içerisinde tarihe not düşecek bir adımdır.' diye konuştu. 

'Uydurdukaları bahanelerle kendilerini kandırırlar'
Haluk Pekşen konuşmalarını devamında ise Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kumpas davalarındaki mağdurlara verdiği destekten bahsederek, destekledikleri o mağdurların bugün nerede olduklarını sordu.

'Buradan bir anektodu tüm dinleyenler için paylaşmak istiyorum' diyen Pekşen, şöyle devam etti: 

Birkaç yıl önce Silivri'de kumpas davaları görüldüğünde başta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bütün Cumhuriyet Halk Partisi Parlemento grubu Silivri'de o kumpas davalarında muhatapların hangi siyasi parti olduklarına bakmaksızın, büyük bir mücadele verdiler. Gaz yediler, jop yediler, günlerce orada soğukta, karda kışta mücadele ettiler, direndiler. O kumpas davalarının çökertilmesine emek verdiler. Soruyorum şimdi nerede o kumpas davalarının mağdurları, burada niye yoklar? adalet, kendileri için olduğu zaman mı önemliydi. Hangi mazeretle gelmiyorlar. Şunu unutmasınlar ki, tarih mazeret uyduranları değil, mücadele edip, direnip, bu ülkenin geçmişine, tarihine not düşenleri yazar. Bu yüzden herkes bir bahane uydurabilir, uydurdukları bahane ile kendilerini ancak kısa bir süre için kandırırlar.'