CHP'li Karabıyık: MEB çocuklarımızın geleceğini vakfın ellerine bırakıyor!

CHP'li Karabıyık: MEB çocuklarımızın geleceğini vakfın ellerine bırakıyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, yaptığı basın açıklaması ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ensar Vakfı ile imzaladığı protokole sert tepki verdi.

Ensar Vakfı yurtlarında yaşanan cinsel istismarı hatırlatan Karabıyık, vakıfla imzalanan 5 yıllık protokol ile MEB'in vakıfa verdiği yetkilerin kabul edilemez olduğunu söyledi.  

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ensar Vakfı ile 5 yıl süreyle yaptığı ‘Çeşitli eğitim, seminer ve sosyal etkinlikler düzenlenmesine dair işbirliği'ni değerlendiren CHP'li Vekil, "Bu protokole göre Ensar Vakfına sanatsal, sportif, sosyal, kültürel, bilimsel ve teknolojik gelişimi desteklemeye yönelik eğitim, seminer, gezi, yarışma, kamp, yaz okulu gibi etkinlikler düzenleme yetkisi veriliyor. Ayrıca bu protokol ile Ensar Vakfı ve MEB düzenlenecek etkinlikler konusunda vakıfla koordineli çalışacak. Bu protokol, MEB'in Ensar Vakfı'nı himayesine alması demektir." açıklamasında bulundu.   

Ensar Vakfı'nın Karaman'da yaşanan hadisesinin ardından bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için büyük mücadele veren CHP'li Karabıyık ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün Birlik Vakfı ile imzaladığı 3 yıllık protokole göre açılacak kurslarda vakıf personeli olan eğiticilere, ihtiyaç duyulduğunda ise kendi bünyesinde bulunan öğretmenlere, uzmanlara veya usta öğreticilere görev verilmesini sağlayacağına ve ücretlerini ödeyeceğine dikkat çekti.   

Aralık ayında TBMM'ye getirilen “Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan, öğrencilere yönelik eğitim ve yurt faaliyeti bulunan vakıflardan Gençlik ve Spor, Maliye ve Milli Eğitim bakanlıklarınca belirlenen şartları sağlayan vakıf ve derneklerin lehine, kuruluş amaçlarına uygun olarak kullanılmak üzere mülkiyeti Hazineye veya kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar üzerinde 49 yıl süre ile "bedelsiz irtifak hakkı" tesis edilebilecek” maddesini de hatırlatan Karabıyık, "Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın eğitimi ve barınması ısrarla vakıflara bırakılıyor, biz uzun süredir Milli Eğitim Bakanlığı'nı sorumluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz; ancak Bakanlık, Ensar Vakfı ile yaptığı protokollerle geleceğimizi vakfın ellerine bırakıyor." dedi.   

Geçtiğimiz yıl geçirilen bir torba yasayla bazı vakıf ve derneklerin beslenme ve barınma maliyetleri de devlet tarafından desteklenecek denilmişti. Söz konusu vakıf derneklerin içinde Ensar Vakfı ve Türgev'in de bulunduğunu unutmamak gerektiğini kaydeden Karabıyık, "Vakıflar ve dernekler aracılığıyla çocukları siyaseten şekillendirmekten vazgeçin." sözleriyle açıklamasını tamamladı.