CHP'li Karadeniz 'kopya skandalı' hakkında konuştu

CHP'li Karadeniz 'kopya skandalı' hakkında konuştu

Ensar Vakfı eski Şube Başkanı İ. A., Halk Eğitim Merkezi’nin sınavında cevap anahtarını masada bırakarak dışarı çıktı. Öğrenciler 50 sorunun tamamını cevap anahtarından bakarak yaptı. CHP Sinop milletvekili Barış Karadeniz konu ile alakalı YURT'a konuştu. Yetkililere seslenen Karadeniz, hemen bir inceleme yapılıp, araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Barış CAN / YURT

Bir dönem Ensar Vakfı Boyabat Şube Başkanlığı da yapan, Sinop Boyabat Halk Eğitim Merkezi Müdürü İ. A., Öğretmen - Usta Öğretici Oryantasyon Kursu Sınavı'nda cevap anahtarını öğretmen masasına bırakarak sınıftan çıktı. Sınava giren kursiyerler 50 sorunun hepsini cevap anahtarından yaptı. CHP Sinop milletvekili Barış Karadeniz konu ile alakalı konuştu.

'GEREKEN BİRAN ÖNCE YAPILMALI'

Bu olayı şiddetle kınadığını söyleyen Karadeniz, "Bu insanın hala görevde olması doğru değildir. Bunların kendi yandaşlarını bir yerlere almak için soruların dağıtılması asla doğru bir yöntem değil. Aynı zamanda ahlaki de değil. Bu kişinin görevde olmasının da çok sakıncalı olduğunu belirtemek isterim. Gereken biran önce yapılmalıdır" dedi.

'OLAYLARIN SÜMEN ALTI EDİLMESİ BAŞKA ŞEYLERİ HATIRLATIYOR'

"Türkiye'nin diğer yerlerinde sınava girenlere haksızlık değil mi?" diye soran Karadeniz, "Bunların yaptıklarının FETÖ'den ne farkı kalıyor? Orada bir sürü insanın hakkı yenmiş oluyor. Hangi çağda yaşıyoruz, o zaman sınav neden yapıyoruz? Böyle olayların sümen altı edilmesi bana başka şeyleri hatırlatıyor. Daha önce de sorular veriliyordu, bir sürü insan hakkı olmadan bir yerlere geliyordu. Bizim bunu anlatmaktan dilimizde tüy bitti. daha doğmamış çocukların, yetimin hakkı var bunda. Bunun dersini millet olarak yaşadık. Bu dersin ağır faturasını millet olarak ödedik, o kadar uyarmamıza, söylememize rağmen. Eğer halen aynı şekilde gidiyorsa... Bu vatandaşın değil, buraya getirenlerin de sorumluluğu var. O sorumluluğu da kendilerinin ödemesi lazım. " ifadelerini kullandı.

NE YAPILMASI GEREKİYOR?

Yapılması gerekenleri sıralayan Karadeniz, "Hemen bir inceleme, araştırma komisyonu oluşturup; bunun doğruluğunu tespit edip bu vatandaşın da görevden biran önce alınması lazım. Bu vatandaşı bu makama kim getirdiyse araştırmasını ve gerekeni yapmalı.Özellikle valiliğin araştırması lazım. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu işe hassasiyet göstermesi lazım" dedi. 

Karadeniz açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

'BÜROKRASİ BÖYLE YÖNETİLİYORSA TÜRKİYE'NİN HALİNE GEÇMİŞ OLSUN'

Gerekli incemelerin yapılması için talebimizi ileteceğiz, takipçisi olacağız. Eğer bu kişi görevini 'layıkı' ile yapıyorsa kimsenin birşey deme şansı yok. Ama orada soruları masanın üstüne koyup, oradaki kursiyerlere veriyorsa, başka yerde, sınıfta sınava giren arkadaşların suçu ne? Ülke böyle mi yönetiliyor? Bürokrasi böyle işliyorsa, Türkiye'nin haline geçmiş olsun.

'BİZZAT BAKAN'A İLETECEĞİM'

Milli Eğitim Bakanlığı'na özel olarak bu durumu aktaracağım. Kendim de bizzat Milli Eğitim Bakanı'na ileteceğim. İncelenmesini, gerekenin yapılmasını isteyeceğim, bu işin takipçisi olacağım.

İŞTE SINAVDAKİ KOPYA GÖRÜNTÜLERİ

YETKİLİLERDEN SES SEDA YOK!