CHP'li Kocaoğlu'ndan kurultay değerlendirmesi

CHP'li Kocaoğlu'ndan kurultay değerlendirmesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu CHP’nin 36’ıncı Olağan Kurultayı'nı değerlendirdi.

CHP’nin 36’ıncı Olağan Kurultayı sonrası CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önerdiği beş isimden sadece Umut Tekin ve Sevda Erdan Kılıç’ın anahtar listeye girmesinin ardından Egepostası’na bir değerlendirme yapan Başkan Kocaoğlu, bir hayal kırıklığının sözkonusu olmadığını söyledi.

HİÇBİR HAYAL KIRIKLIĞI SÖZ KONUSU DEĞİL

PM üyelerinin partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesai arkadaşları olduğunu ve ekibini belirleme hak ve yetkisinin kendisinde bulunduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Hiçbir hayal kırıklığı söz konusu değil. PM üyeleri Genel Başkan'ın mesai arkadaşlarıdır. Genel Başkan'la birlikte çalışacaklardır. Çalışacakları insanı belirlemek Genel Başkan'ın takdirinde ve yetkisindedir. Genel Başkan bu takdir ve yetkisini kullanmıştır. Biz de Genel Başkan'ın listesini İzmirli delegeler olarak destekledik. PM oluştu. PM’ye başarılar diliyoruz” temennisinde bulundu.

 PM’YE İZMİR’DEN AZ YA DA ÇOK İNSANIN GİRMESİ ÖNEMLİ DEĞİL

2019 yılında gerçekleşmesi beklenen üç önemli seçim olduğuna dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, aslolanın CHP’nin ülkede iktidar olması olduğunu, İzmir’den kaç kişinin PM’ye girdiğinin önemli olmadığını vurgulayarak, “Önümüzde 3 tane seçim var. Önemli olan PM’ye İzmir’den az ya da çok insan girmesi değil. CHP’nin tüm arkadaşları niteliklidir. Önemli olan CHP’nin iktidar olması ve ülkeyi yönetmesidir. Bu konuda da çalışmalarımızı bugünden itibaren sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz” diye konuştu.

MESELE NE AHMET'TİR NE MEHMET'TİR

Listeleri delerek PM üyesi seçilen Erdal Aksünger ve Tuncay Özkan’a da başarılar dileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Partimizin kurumsal kimliğinde herkes görevini yapıyor. Kim seçilirse seçilsin parti için görev yapacaktır. Herkese başarılar diliyorum. Önemli olan partinin iktidarıdır. Mesele ne Ahmet’tir ne Mehmet’tir.” (Egepostası)