CHP'li Mehmet Tüm: Türkiye artık bir cezaevine dönmüş durumda

CHP'li Mehmet Tüm: Türkiye artık bir cezaevine dönmüş durumda

Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm Yurt Gazetesi'nden Süleyman Kılıç'a konuştu. Türkiye'nin artık bir cezaevine dönmüş olduğunu dile getiren Tüm,"Milyonlarca genç işsiz, kadınlar her gün şiddete uğruyor, çocuklarımız vakıflarda tecavüze uğramakta bu nedenle dünyanın dikkatini çekmek için bu yürüyüşü başlattık" dedi.

Gün geçtikçe katılımın giderek arttığını söyleyen Mehmet Tüm, "Türkiye toplumu adalete susamış durumda bu yüden bu yürüyüş tarihte yerini aldı. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın da gözü bu yürüyüşte. Bir Ülkede hukuksuzluk varsa, adaletsizlik varsa demokratik tüm kanallar tıkanmışsa, parlamento etkisiz bir duruma gelmişse yürümekten başka bir çare kalmamıştır" diye konuştu.

Dur denilmesi gerekiyordu ve Kılıçdaroğlu bir karar verdi 

Cezaevlerindeki tutuklu gazetecilerin durumuna da değinen milletvekili Tüm, "Milletvekili olarak bizim görevimiz parlamentoda yasa yapmaktır ama şuandaki mevcut iktidar parlamentoyu bypass etti. Enson milletvekillerini bahane uydurarak cezaevine attılar, 170'in üzerinde gazeteci içeride, yazarlar içeride. Bütün toplumda bir haksızlık, adaletsizlik hakim. Burada birilerinin dur demesi gerekiyordu ki sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu bir karar verdi ve biz de bu kararı sonuna kadar destekliyoruz. Umuyorum bu mücadeleyi mutlaka başaracağız. 

Adalet duygusu ekmek, su gibi temel bir ihtiyaçtır. Toplumun her kesimi bu yürüyüşümüze destek veriyor. Önemli olan siayasi iktidarın bunu görmesidir. Türkiye'nin barışa ihtiyacı vardır. Ancak özgür koşullarda yaşayabilirsek huzur olabilir. İktidar toplumun hiçbir sorununun çözmüyordu, birilerinin birşey yapması gerekiyordu. Bu da tarihsel olarak en çok bize düşüyordu. Tabiki bu Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğünde başlatılan bir hareket ama siyasi parti yürüyüşü değil.

Türkiye bir cezaevine dönüşmüş durumda

80 milyon insana hitap eden bir yürüyüş. Bu nedenle toplumun her kesiminden farklı görüşte insalar gelip destek veriyorlar bu da bizi mutlu ediyor. Bu toplumda her kesimin adalete ihtiyacı var. Bugün adaleti yok edenlerin de yarın buna ihtiyacı olacak. Mutlaka başaracağımıza inanıyorum. Artık  Türkiye bir cezaevine dönüşmüş durumda. Milyonlarca genç işsiz, kadınlar hergün şiddete uğruyor, çocuklarımız vakıflarda tecavüze uğramakta. İktidar çok büyük bir acımasızlık içindedir. Bu nadenle iktidarın ve dünyanın dikkatini çekmek için, yapılan yanlıştan dönmeleri için bu yürüyüşü başlattık ve bu mücadelenin karşısında hiçbir güç duramayacaktır. 

Yurt'a teşekkür

Türkiye'de hak, hukuk, adalet yerini bulana kadar devam edeceğiz. Bu aynı zamanda bir barış yürüyüşüdür. İnanaıyorum ki İstanbul'a vardığımızda milyonlarca kişi bizi destekleyecektir. Yurt ailesine yürüyüşümüze verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Yurt en başından beri sorumlu davranıyor.Yurt ailesini kutluyor, başarılar diliyorum. Yolumuz birdir" şeklinde konuştu.