CHP'li Özkan: Hiçbir karanlık Türkiye Cumhuriyeti'nin sonunu getiremez!

CHP'li Özkan: Hiçbir karanlık Türkiye Cumhuriyeti'nin sonunu getiremez!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, AKP-MHP arasında gerçekleşeceği söylenen, ''Cumhur'' ittifakına yönelik, ''Korkudan tir tir titriyorlar. Onunla birleşiyorlar bununla birleşiyorlar bu umutsuzluğu kendilerine yakıştırıyorlar ama olmuyor. Olduramıyorlar. Hiçbir karanlık Türkiye Cumhuriyeti'nin sonunu getiremez. Hiç kimse Türk insanlarını uzun süre mutsuz umutsuz bırakamaz. Bu ülkenin umudu da mutluluğu da aydınlığı da kurucu felsefesinin içeris

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir'de yaptığı konuşmada AKP'ye yönelik eleştiriler getirirken bir yandan da Mustafa Kemal Atatürk'e ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İşte Tuncay Özkan'ın konuşmalarından satır başları: 

Korkudan tir tir titriyorlar. Onunla birleşiyorlar bununla birleşiyorlar. Bu umutsuzluğu kendilerine yakıştırıyorlar ama olmuyor. Olduramıyorlar. Ateş bacadan yükseliyor onlar düşünsünler bundan sonra. Biz neyi düşüneceğiz? Bizim alnımız ak. Bizim imanımız sağlam. Bizim irademiz çelik gibi. Aziz bey bizim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız. Kendisine sevgimiz saygımız sonsuz.  Ve o bizim Türkiye mücadelemizde  bizimle beraber. Bizim ayrımız gayrımız yok.

Biz izmirde CHP bayrağını asla indirtmeyeceğiz. İzmir CHP'dir, CHP kalacak. Hepimiz büyük bir ailenin fertleriyiz. MYK'da PM'de yer almasamda geçmişte yaptığım gibi bugün de mücadelemi sürdüreceğim. Önceden 4 saat uyurdum artık 3 saat uyuyorum. Üzerimdeki sorumluluk arttı. CHP bir yumruk gibi kenetlenmiştir 6 okun aydınlığıyla Mustafa Kemal'in aydınlığıyla türkiyeyi çağdaş, uygar toplumlarla kucaklaştıracağız. Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için. 

Mustafa Kemal'in dünya felsefe ve siyaset tarihinde bir özelliği var bütün üniversitelerde siyaset bilimi ve politik psikoloji okutulan ülkelerde dünyada eşsiz bir lider olarak derslerde okutulmaktadır. O da şudur: Dünyada en olumlu en pozitif bakan toplumuna liderdir. Bir tek olumsuz sözünü göremezsiniz. Toplumu hep iyiye doğru, ileriye doru hep geleceğin güzel günlerine doğru yürütmüştür ve arkasında durmuştur. Şimdi biz hiçbir karanlık Türkiye Cumhuriyeti'nin sonunu getiremez. Hiç kimse Türk insanları uzun süre mutsuz umutsuz bırakamaz. Bu ülkenin umudu da mutluluğu da aydınlığı da kurucu felsefesinin içerisindedir.