CHP'li Özkan: Yolsuzluk yapanlara inat yaşasın Mustafa Kemal!

CHP'li Özkan: Yolsuzluk yapanlara inat yaşasın Mustafa Kemal!

Halk Tv’de her hafta ekranlara gelen Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu “Halk Arenası” programına CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Tuncay Özkan ile gazeteci-yazar İsmail Saymaz konuk olarak katıldı. Program; Edremit’in Altınoluk Mahallesi’nden canlı olarak yayınlanıyor. 10 bin kişinin katıldığı Halk Arenası "Hak hukuk adalet" sloganlarıyla inliyor. 

TUNCAY ÖZKAN:  YARGILASINLAR HIRSIZ VAR

Tuncay Özkan “Bugün para için kavga edenlere yolsuzluk yapanlara inat yaşasın Mustafa Kemal” diyerek sözlerine başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’deki dava için söylediği “Çok pis kokular geliyor” sözlerini hatırlatan Özkan şöyle devam etti: “Doğru söylüyor. Bu yozlaşma belasını görmüyor musunuz? Sayın Cumhurbaşkanı senin burnun koku almıyor mu? Görmüyor musun yaşananları. Çocuklara tecavüz ediliyor duymuyor musun feryatları. Geri döneceksiniz yanlış yoldan, döneceksin. Bu millet seninle uçuruma gitmeyecek.

ABD’den pis kokular geliyor. Buradaki kapattıkları dosyalar orada açılıyor. Hırsız var diye bağırdım diye dokunulmazlığımı kaldırdılar. Yine bağırıyorum yargılasınlar: Hırsız var…

Hesap vermeden gitmeyecekler. Kimse bu masayı deviremeyecek. Rüşvetle aldığı saatle caka satacak. Bu topraklarda kefensiz yatanların saati yok. Yok efendim hesap vereceksiniz. Bu alçak düzeni yıkacağız.

“BU ARKADAŞ UTANIYOR MU?”

Bakara makara diyen arkadaş utanıyor mu? Halktan özür diledi mi? Çok yüksek maaaşlı işte yaşamaya devam ediyor. Bakan’ın çocuğu dolaşıyor mu? Kimseden utanıyor mu? Babası hala hanıyla hamamıyla caka satmaya devam ediyor mu? Kol saati taşıtyan eski bakan utanıyor mu? Ben utanıyorum.

İSMAİL SAYMAZ: NERDESİN CUMHURİYET!

Gazeteci yazar İsmail Saymaz ise “İki Rıza’yı kıyaslayalım” diyerek sözlerine başladı. 25 askerimizin şehit olduğu Afyon’daki mühimmat patlamasını hatırlatan Saymaz, 25 şehitten sadece birinin cesedi tek parça bulunabildi. Bu aileler 5 yıldır adaet talebinde bulunuyor.

3 asker 45 gün cezaevinde kaldı. Şimdi görevlerine devam ediyorlar. Aileler Afyon’a gittiler. Ailelerden biri aradı beni. Adalet daha evimizin önünde geçmedi dedi. Vatandaş Rıza olmak budur. Kimsesizlerin kimsesizi Cumhuriyet nerdesin? Tüm kimsesizler adalet bekliyor senden nerdesin?” dedi.

MUHARREM İNCE: BIRAK RACONU BİLETİNİ KESMESİNLER

ABD’de tutuklu bulunun Reza Zarrab davası hakkında “Rıza Sarraf’ın ABD’de rehine olduğunu biliyoruz” dedi.

CHP’li İnce, eski bakan Zafer Çağlayan’ın hakkında verilen ABD’deki tutuklama kararı için ise “Tutuklama kararı çıkmış. Utanç verici. Bir lüks daire fiyatına kolunda saati taşıyanlar düşünsün. Bütün bunlar olurken ‘raconu ben keserim’ diyecek. Bırak raconu senin biletini kesmesinler dikkat et” dedi.

“BUNLAR RUH İKİZİ”

Muharrem İnce şöyle devam etti:  “Cem Yılmaz bile FETÖ’cü oldu. 17 üniversiteyi, bankaları bunlar açtı. General yaptılar. Ağladılar. Ne istediler de vermedik dediler. Para bastılar. Gelirken ‘Muharrem İnce dedim başka bir şey söyle dedim.’ Buldum. Fethullah Gülen’in burnunu sildiği peçeteyi saklıyor diyorlar. Fanilalarını kokluyorlar. FETÖ’cüler bunu yapıyor. İktidardakiler ne yapıyor? Erdoğan’ın çay içtiği bardağı saklıyor mu? Kilitli kaldığı arabayı kıran balyozu saklayan var mı? Açılış yaptığı makası saklayan var mı? Balyoz-u Şerif… Makas-ı Şerif… Bunlar var mı? Var. Seçildiği ve doğduğu şehirleri mübarek şehir yaptılar mı? Bunlar da FETÖ’cüler de aynı bedende ruh ikizi.

KAÇ KİŞİ İÇERİ GİREBİLİR?

Diyor ki ‘yolsuzluk yapanı kapı önüne koyarız’ Bu yetmez. Yargı önüne çıkaracaksın. AKP Genel merkezi girişine x-ray cihazı yolsuzluğu gösteren cihaz koysalar içeriye kaç kişi girebilir acaba?”

“BEN YIPRATMAK DEĞİL YIKMAK İSTİYORUM”

Hakkında 12 tane dokunulmazlık dosyası hazırlandığını hatırlatan İnce, “12 dosya sahibiyim. Muharrem İnce diyor ‘hükümeti yıpratıcı konuşmalar yaptı.” Mahkemeye gittik. ‘Hükümeti yıpratmak mı istiyorsunuz’ dedi. Ben “yıkmak istiyorum” dedim.

UĞUR DÜNDAR: UTANÇ İÇİNDEYİM

Uğur Dündar da Zafer Çağlayan hakkındaki tutuklama kararı için “Bu beni üzüyor. Utanç içindeyim. Ancak 17/25’ten önce Reza’nın kurduğu şirketlerle milyarlarca liralık kara parayı nasıl akladığı ihbarları dikkate alınsaydı belki 17/25 olmayacaktı. Dosyada adı geçenler aklandı” dedi.