CHP'li Tekin'den Bakan Özhaseki'ye 'yardım' önerisi

CHP'li Tekin'den Bakan Özhaseki'ye 'yardım' önerisi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "İmar konularında hırsızlık yapılıyor, Adalet duygusu sarsılıyor. İnsanlar arasındaki bu dedikodular belediyelere yönelik güveni de sarsıyor” diye açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yardım önerisinde bulundu.

Tekin, “Yardımcı olmaya hazırım” çağrısı yaptı. Konuyla ilgili Bakan Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Tekin,  "Belediler de ve Bakanlığınızda adrese teslim plan tadillerin hangi rantçılar için yapıldığını öğrenmek istiyorsanız öncelikle aşağıda belirtmiş olduğum sorulara cevap vermeniz önem arz etmektedir. dedi.
Tekin,  Konuyla ilgili Bakan Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu: 

Tekin’in soru önergesi şöyle:

Sayın Bakan bir beyanatınız da, imarla ilgili konularda aşırı derecede rahatsız olduğunuzu vurgulamış, Belediyelerin üçüncü bir denetime ihtiyacı olduğunu söyleyerek “En büyük hırsızlıklar, kötülükler, belalar imardan geliyor” dediğinizi hem sevinerek hem de şaşırarak öğrenmiş bulunmaktayım.

21 sene Belediye Başkanlığı yapmış, son olarak da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan şahsınızın, imar konularında sonunda “hırsızlık yapılıyor. Adalet duygusunu da sarsılıyor. İnsanlar arasındaki bu dedikodular belediyelere yönelik güveni de sarsıyor.” Açıklamanız ve bu gerçeği görmüş olmanız, şahsımı ve kamuoyunu fazlasıyla memnun etmiştir.

İmar uygulamalarında yapılan talan ve yağma konusunda, yıllardır hükumetinizi, ilgili Bakanları, Başbakanları ve son olarak da şahsınızı uyarmış bir siyasetçi olarak, size yardımcı olmaya hazır olduğumu bilmenizi isterim.

Belediler de ve Bakanlığınızda adrese teslim plan tadillerin hangi rantçılar için yapıldığını öğrenmek istiyorsanız öncelikle aşağıda belirtmiş olduğum sorulara cevap vermeniz önem arz etmektedir.
1-    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, parsel bazında bugüne kadar toplam kaç imar plan değişikliği yapılmıştır?

2-    Yapılan bu plan değişikliklerinde belediyeler değil de neden Bakanlığınız tercih edilmiştir?

3-    Bakanlığınız tarafından İnşaat alanı artışı içeren toplam kaç plan değişikliği yapılmıştır?  Bu plan değişiklikleri kimlere, hangi şehirlerde yapılmıştır?

4-     Ülkemizde son 10 yıl içerisinde yapılan plan tadillerinden kaçı bakanlığınız tarafından uygulanmıştır?

5-    Bu plan değişiklikleri hangi bilimsel gerekçelere dayanılarak yapılmıştır?

6-    Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bakanlığınıza devri yapılmış olan askeri alanların hangi amaçla kullanılacağını belirlenmiş midir? Lütfen belirtiniz.