CHP'li Tekin'den Erdoğan'a çok sert tepki!

CHP'li Tekin'den Erdoğan'a çok sert tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik sert eleştirilerine CHP’den yanıt geldi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “CHP yöneticileri tayinli sistemle gelmez” dedi. Tekin, Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı olarak parti üyelerinin, vekil ve bakanların beş yıl önceki sosyal medya paylaşımlarına bakmasını tavsiye etti.

Tekin yaptığı açıklamada, “CHP yöneticileri tayinli sistemle gelmez, örgüt iradesi ile belirlenir. Örgütümüzün belirlemiş olduğu bir kadın siyasetçinin 5 yıl önceki twettlerinden dolayı bir ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından linç edilmesi, hedef gösterilmesi siyaseten de vicdanen de kabul edilecek bir durum değildir” dedi.

Erdoğan'ın, Kaftancıoğlu'nun 5 yıl önceki paylaşımlarını, sahte fotoğrafları partisinin grup toplantısında paylaşmasının siyasi nezakete yakışmadığına da vurgu yapan Tekin, “İl Başkanımızın kullanmış olduğu cümlelerin önemli kısmını geçmiş dönemde AKP vekillerinin, bakanlarının, yandaş kalemlerin, hatta Sayın Erdoğan'ın gerek Kürt meselesi konusunda, gerekse Ermeni meselesi konusunda söylediğini hatırlatmak isterim.

“5 YILDIR NEREDEYDİNİZ?”

Sözcü'ye konuşan Tekin 5 yıl önce sosyal medyasında yazmış olduğu bir twitten dolayı savcıların harekete geçip soruşturma açmaları da anlaşılır gibi değil. O twitler orada duruyordu. O savcılara sormazlar mı 5 yıldır neredeydiniz diye?”.
Erdoğan'ın da bir zamanlar İl Başkanlığı yaptığını, gerek bu dönemde, gerekse İl Başkanlığı öncesinde pek çok beyanının bulunduğunu hatırlatan Tekin, “Tehditler, şantajla, hedef göstererek, linç kültürüyle siyaset yapılmayacağını hatırlatma isterim. AKP Genel Başkanı kendi partisinin içine baksın. Bu konu CHP'nin iç meselesidir. CHP kendi sorununu kendi halleder, Hiç kimse kendine dert edinmesin” dedi.