CHP'li Tekin, TBMM Başkanı Kahraman'ı Maltepe'ye çağırdı

CHP'li Tekin, TBMM Başkanı Kahraman'ı Maltepe'ye çağırdı

'Adalet Yürüyüşü'nün 22. gününde mola esnasında YURT'a konuşan Gürsel Tekin, TBMM Başkanı İsmail Karhraman'ı 9 Temmuz günü Maltepe'de yapılacak 'Adalet Mitingi'ne çağırdı.

'Adalet Mitingi'ne son 3 gün kala YURT yazarlarından Mustafa Ülkü Caner'in sorularını yanıtlayan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 22 gündür devam eden 'Adalet Yürüyüşü'nü değerlendirdi. Parlementonun üçte birinin yürüyüşte olmasına rağmen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman'ın adaletsizlikler karşısında sessiz kaldığını belirten Tekin, 9 Temmuz Maltepe'de yapılacak mitinge Kahraman'ı da davet etti.

VATANDAŞIN YÜZDE 74'Ü ŞİKAYETÇİ

Araştıma sonuçlarına göre vatandaşların yüzde 74'ünün adalet sistemden şikayetçi olduğunu belirten Tekin'in konuşmasının tamamı şöyle: "Yapılan tüm araştırmalarda vatandaşlarımızın yüzde 74'ü mevcut hukuk sisteminden yargı sisteminden muzdarip olduğunu görüyoruz. Derhal bu anayasanın ve hukuk sisteminin değiştirilmesini istiyor. Bakın parlementonun üçde biri yürüyor. Parlementonun bir kısmı tutuklu ilgili ilgisiz herkes konuşuyor. Bir tek kişi konuşmuyor o da TBMM Başkanı Sayın Kahraman. Aynı zamanda hukukçu kimliği olan sayın kahraman konuşmadığına göre, büyük ihtimalle ayın 9'unda, Maltepe'ye gelecektir. Kendisine adalete sahip çıkmak için Maltepeye davet ediyorum. Bütün vatandaşlarımızın tek bir isteği vardı, o da adil bir düzen. Buna AKP seçmenleri de dahil. Adil düzen isteyenler hak hukuk isteyenler pazar günü Maltepe'ye gelecektir. Gelmedikleri zaman tarih onları nereye yazar bilmiyorum".