CHP'li vekillerden '#BüyükBaşkomutanATATÜRK' mesajı

CHP'li vekillerden '#BüyükBaşkomutanATATÜRK' mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün TBMM Orduları Başkomutanı seçilmesinin 96. yılında @hızlandırıcı adlı sosyal medya kullanıcısının başlatmış olduğu '#BüyükBaşkomutanATATÜRK' hashtagı ile Atatürk'e sahip çıkma eylemine pek çok CHP'li vekilin de destek vermesi üzerine etiket gündeme oturdu.

CHP İzmir Milletvekili ve Yurt Gazetesi yazarı Mustafa Balbay paylaştığı tweetlerde, '#BüyükBaşkomutanATATÜRK Başkomutan saray inşa ederek olunmaz ülke inşa ederek olunur.' , 'Başkomutanlık halka hükmetmekle değil, hizmet etmekle olur. #BüyükBaşkomutanATATÜRK' dedi.

'Bir milletin kaderi değişti'

CHP Genel Başkan Yardımcısı, CHP Antalya Milletvekili ve Yurt Gazetesi yazarı Çetin Osman Budak tweetinde, 'Tarihte Bugün 5 Ağustos 1921. TBMM tarafından Mustafa Kemal Paşa Başkomutan seçildi ve bir milletin kaderi değişti. #BüyükBaşkomutanATATÜRK' ifadelerini kullandı.

'Sözde değil özde #BüyükBaşkomutanATATÜRK'

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt paylaştığı tweette, '5 Ağustos 1921... Mustafa Kemal Paşa TBMM Orduları Başkomutanı... Sonra Sakarya, Dumlupınar, İzmir... Sözde değil özde #BüyükBaşkomutanATATÜRK' dedi.