CHP'li vekillere hapis isteniyor

CHP'li vekillere hapis isteniyor

CHP'li Cihaner, Yarayıcı ve Yarkadaş 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Cumhuriyet Gazetesi'nin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün, 'Casusluk' suçundan yargılandığı davanın 'Kapalı oturum' şeklinde yapılan duruşmasında salona alınmadığı için adliye koridorlarında slogan atanlara destek verdiği iddia edilen CHP'li eski vekiller İlhan Cihaner, Hilmi Yarayıcı ve Barış Yarkadaş hakkında iddianame düzenlendi.

Bir grup, 1 Nisan 2016'da duruşma bitene kadar adliye korudorlarında "Direne direne kazanacağız... Özgür basın susturulamaz" gibi sloganlar attı.

SABAH Gazetesi'nde yer alan habere göre; gruba destek verdiği iddia edilen CHP'li vekillerle ilgili hazırlanan iddianamede, "Duruşmanın "Kapalı oturum" şeklinde olacağı yazılı ve görsel medya kuruluşlarınca herkese duyuruluşu ve duruşma süresince topluluğun ısrarlı bekleyişleri, duruşmanın devamında sloganlar atmaları ve alkışlı gösterilerde bulunmaları şeklindeki eylem "toplantı ve gösteri" niteliğindedir.

TBMM 26. Dönem Milletvekili olan şüpheliler, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleyip bu gruba katılarak suç işlemiştir" iddiasına yer verildi.

3 şüpheli, ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Eski vekillerin bir yıldan üç yıla kadar hapisleri isteniyor.