CHP lideri: Arif Sağ gerçek bir aydındır

CHP lideri: Arif Sağ gerçek bir aydındır

Aydın Doğan Vakfı (ADV) tarafından, kültür, sanat, edebiyat ve bilim eserlerini, yaratıcılarının kişiliğinde ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan Ödülü'ne, bu yıl Türk Halk Müziği sanatçısı 'Türkü Baba' Arif Sağ layık bulundu. Önceki gün müthiş bir gecede Arif Sağ'a ödülü Aydın Doğan tarafından takdim edildi. Geceye davetli olan, ancak yoğun programından dolayı katılamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği mesaj ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Doğan Vakfı (ADV) tarafından, kültür, sanat, edebiyat ve bilim eserlerini, yaratıcılarının kişiliğinde ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan Ödül törenine yoğun programından dolayı katılamadı. CHP lideri, katılamadığı geceye duygusal bir mesaj gönderdi.

Bu sene ödülün Arif Sağ'a verilmesinden büyük mutluluk duyduduğunu belirterek, "Aydın Doğan Vakfı'nın ülkemiz kültürünü zenginleştirme ve yaşam kalitesini yükseltme amacını taşıyan Aydın Doğan Ödülü'nün; bu yıl Türk Halk Müziği alanında Sayın Arif Sağ'a verilmesinden büyük mutluluk duydum" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun mesajında şu ifadeler yer aldı:

Sayın Aydın Doğan ve çok saygıdeğer eşlerinin şahsında tüm Doğan ailesini, Aydın Doğan Vakfı mütevelli heyetini ve çalışanlarını, bu yıl ödülün Sayın Arif Sağ'a verilmesi yönündeki tercihlerini nedeniyle kutluyorum.

Yaşamı boyunca Anadolu Kültürünün evrenselleşmesine, derlemeleri ve besteleriyle eşsiz bir katkı sunan sayın Arif Sağ, Türkiye'nin temel problemlerinin çözümüne de katkı veren gerçek bir aydındır. İsmi gibi, sazı ve sözüyle de arif olan sevgili Arif Sağ'ın bizdeki karşılığı, anlayışlı ve sezgili, içten ve paylaşımcı, yardımsever ve dayanışmacı olmasıdır. Bu nedenledir ki Arif Sağ, tüm toplumsal kesimlerin kulağında, yüreğinde yer etmiş gerçek bir sanatçıdır.

Bu duygularla ödül töreninin tüm konuklarına sevgi ve saygılarımı sunuyor, Arif Sağ'ın ağzından dinlediğimiz türkülerin yüreğimizde yarattığı sıcaklıkla kendilerini selamlıyorum.


  ,