CHP lideri çadırda konaklayacak

CHP lideri çadırda konaklayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından bugün Ankara Güvenpark'tan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’nü başlattı. Kılıçdaroğlu, ilk molasını 4 saat sonra verdi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin ilk günkü yürüyüşünün Batıkent Hipodromu'nda sonlanması bekleniyor. Kılıçdaroğlu yürüyüş sırasında "Yürüyüşüm gayet güzel gidiyor. Yürüyeceğim. Haklı olduğumuz için dünyaya, Türkiye'ye, bütün insanlara mesaj vermek istiyoruz. Adalet istiyoruz

Yürüyüşün ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, " Yorgun değiliz, kararlıyız. Endişeli değiliz, umarım hedefe ulaşırız. Az önce bir gazeteci arkadaşımızın  serbest bırakıldığına ilişkin haber geldi. Bu bizi mutlu etti, inşallah İstanbul'a vardığımızda gönül ister ki hapiste hiç bir gazeteci kalmasın" dedi. 

Ankara Güvenpark'tan 'Adalet Yürüyüşü'nü başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşün 1. etabının tamamlandığını açıkladı. Kılıçdaroğlu konuşmasında  " 'Adalet Yürüyüşü'müzün 1. etabını tamamladık. Yorgun değiliz, kararlıyız. Endişeli değiliz, umarım hedefe ulaşırız. Az önce bir gazeteci arkadaşımızın  serbest bırakıldığına ilişkin haber geldi. Bu bizi mutlu etti, inşallah İstanbul'a vardığımızda gönül ister ki hapiste hiç bir gazeteci kalmasın. Zaman zaman yolda provokatif eylemlerde oldu ama tahriklere kapılmadık, kapılmayacağız. Biz haklıyız. Adalet için yürüyoruz,  yürümeye devam edeceğiz.

Gün gelecek bugün adaletsizliği yaratanlar içinde adalet geçerli bir kavram olacak. Onlara da adalet lazım olacak. Biz onlar adaletsiz yargılandıkları zaman yine yollarda olacağız.  Adalet bu ülkede yaşayan 80 milyon vatandaşın hak ettiği bir olgudur. Kararlılıkla, azimle yolumuza devam edeceğiz. Bir ara uçakta seyahat ederken Meclis Başkanı'na şunu söylemiştim, 150'inin üstünde gazetecinin hapiste olduğu bir ülkede siz demokrasiyi dünyaya anlatamazsınız.

Gerçekten de demokrasiyi dünyaya anlatamazlar. Çünkü dünyada bilinen bir gerçek Türkiye'de demokrasi yok. Bu yürüyüşümüzü ayrıca uluslararası yayın organlarının da çok geniş bir şekilde verdiklerini  söylediler. Bizim  televizyonlarımızda geniş şekilde vermiş. Bütün gazeteci arkadaşlarıma verdikleri destek için yürekten teşekkür ediyorum hepiniz sağ olun var olun diyorum. Bu yürüyüşümüz bir şenlik aslında adalet arıyoruz. Endişeli değiliz. Diğer illerde de  elbette olacaktır. Olması da gerekiyor. Akşam burada konaklayacağız. Konuşacaklar, fıkra, öyküler anlatacaklar. Şenlikli bir akşam olacak. Ben de arkadaşlarımla beraber olacağım" ifadelerini kullandı. 

ÇADIRDA KALACAK

CHP Genel Başkanı Bülent Tezcan, Kılıçdaroğlu ve yanındaki CHP’lilerin, hipodromun açık otoparkının bir bölümüne kurulan çadırlarda sabaha kadar konaklayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu yarın sabah saatlerinde İstanbul’a doğru tekrar yola çıkacak.

İLK GÜN HİPODROM'DA BİTECEK

Kılıçdaroğlu’nun beyaz gömlek, siyah pantolun ve spor ayakabısıyla başladığı 'Adalet Yürüyüşü’ bugün için Batıkent Hipodromunda sonlanıyor.

"YÜRÜYÜŞÜM GAYET GÜZEL GİDİYOR"

Kılıçdaroğlu, yürüyüş sırasında yaptığı açıklamada "Yürüyüşüm gayet güzel gidiyor. Yürüyeceğim. Haklı olduğumuz için dünyaya, Türkiye'ye, bütün insanlara mesaj vermek istiyoruz. Adalet istiyoruz" diye konuştu.Herkes için adalet istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: Sadece kendim için değil, çocuklarım, ailem için değil, benim gibi düşünmeyen, farklı partilerden olan, farklı kimliklerden olan bütün insanlar için adalet istiyorum. Adaleti yüceltmek, güçlendirmek hepimizin görevidir. Bunun için yürüyorum. Umarım vicdan sahibi herkes bunu duyar" dedi. 

ARBEDE ÇIKTI

Kılıçdaroğlu ’Adalet Yürüyüşü’ne devam ettiği sırada Akköprü mevkiinde kısa süreli arbede çıktı. iki grup arasında arbedeye polis araya girerek sonlandırdı.