CHP lideri direndi, işçiler kazandı

CHP lideri direndi, işçiler kazandı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın devreye girmesiyle Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile sendika yetkilileri, işçi temsilcileri, CHP kurmayları bugün saat 14:00'da bir araya geldi. Toplantı sonunda uzlaşı çıktı.

Şişli Belediyesi'ne ait Kent-Yol şirketinde yaşanan kriz CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın devreye girmesiyle işçiler lehine çözüme kavuştu.

Şişli Belediyesi’nin kendisine bağlı Kent-Yol şirketini ihaleye sokmama kararıyla işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya kalan bin işçi iş yavaşlatma eylemi gerçekleştirmişti. Eylem neticesinde Şişli'de kısa süreli çöp krizi yaşanmıştı.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ile örgütlenen işçiler Şişli Belediyesi önünde de bir eylem gerçekleştirmiş seslerini duyurmaya çalışmıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli'de yaşanan kriz üzerine 'en kısa sürede emekçiler lehine krizi çözün' talimatı vermiş, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da devereye girerek 26 Temmuz Çarşamba günü saat 17:00'da CHP Genel Merkezi'nde bir toplantı gerçekleşmişti. İlk toplantıda Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü 1 Ağustas Salı gününe kadar masaya çözümle oturacağının sözünü vermişti.

İKİNCİ TOPLANTIDA KRİZ ÇÖZÜLDÜ

DİSK’e bağlı  Genel İş Yöneticileri bugün saat 14.00’da Ankara’da Şişli  Belediye Başkanı Hayri İnönü ile bir araya geldi. Toplantıya Genel İş Yöneticileri, işçi temsilcileri ve Hayri İnönü masaya oturdu. Uzlamacı olarak da CHP kurmaylarından Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Genel Başkan Yardımcılarından; Erdal Aksünger, Veli Ağbaba, Aykut Erdoğdu, Seyit Torun bulundu.

Toplantı sonucunda uzlaşı sağlandı. YURT Gazetesi'nin edindiği bilgiye göre; işçilerin hakları iade edilecek, emekçiler bundan sonra hiçbir hak kaybı yaşamayacaklar. Sendikanın da yarın bu konu hakkında detaylı bir açıklama yapacağı öğrenildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın devreye girmesiyle CHP kurmaylarının dün akşam saatlerinde çözüm için Genel Merkez'de kendi aralarında bir toplantı gerçekleştirdikleri de YURT Gazetesi'nin edindiği bilgiler arasında.