CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert tepki: Siyasi acizlik...

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert tepki: Siyasi acizlik...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytin Dalı Operasyonu’nun Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte yürütülmesine sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başarısını kendi hanesine yazmaya çalıştığı gerekçesiyle, siyasi acizlikle suçladı

Aralarında YURT Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Veysi Şahin’in de bulunduğu gazete ve TV’lerin temsilcileriyle kahvaltıda buluşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ordunun başarısını kendi hanesine yazmak istiyor. Ama o ordu AKP’nin değil, Türkiye’nin ordusu. Her siyasal görüşten asker var orada. Ordunun başarısını kendi başarısı gibi göstermek siyasi acizliktir” dedi.

Ordunun başarısının ÖSO’ya mal edilmesini de sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bir ordumuz var. Peygamber ocağı. Kahraman bir ordu… Kahraman ordumuz ile ÖSO’nun bir arada anılması ağırıma gidiyor. Türk Ordusu ikinci planda, ÖSO birinci sırada. Başka bir gücü ordunun yanına monte etmeye ne gerek var? TSK yedek orduymuş gibi gösteriliyor. Bundan rahatsızız ve tabii ki eleştireceğiz” dedi.