CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan provokasyon uyarısı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan provokasyon uyarısı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3-4 Şubat tarihlerinde yapılacak 36'ıncı Olağan Kurultayı'ndan önce CHP'nin 81 il başkanı ile Ankara'da görüştü. 

Gökhan ŞENGÜL/ YURT-ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Arena’da 3-4 Şubat'ta yapılacak 36'ıncı Olağan Kurultay için mesai yapmaya başladı. Bugün MYK üyelerine veda eden Kılıçdaroğlu, Kurultay hakkında düşüncelerine başvurmak için 81 il başkanını Ankara’ya çağırdı.

Kılıçdaroğlu’nun yarın il başkanlarıyla yaptığı toplantıda, Parti Meclisi konusunda il başkanlarının düşüncelerini aldı. Toplantı 12:30 sularında bitti. Tolantıda 18 il başkanı Parti Meclisi'ne aday olmak istediklerini Kılıçdaroğlu'na iletti. CHP lideri Kılıçdaroğlu da il başkanlarının görevlerinde kalmalarını, aday olmamalarını söyledi. CHP lideri il başkanlarına kendi kentlerinde ihtiyaç olduğunu ifade etti.

CHP lideri, kurmaylarına kurultay ile ilgili şu mesajları verdi.

PROVOKASYONA DİKKAT: Kurultayın bir bayram, şenlik havasında geçmesini istiyorum. Farklı görüşlerden farlı sloganlar atılabilir. Anlayışla, olgunlukla karşılamalıyız ve alkışlarla karşılık vermeliyiz. Provokasyon olabilir. Herkes dikkatli olmalı.

BÖLGESEL DENGELER: Bundan sonrasına delege karar verecek ve biz de bu karara saygı göstereceğiz. Anadolu'dan özellikle milletvekili çıkmayan illerden PM'ye katılımın daha çok olmasını istiyorum. Bölgesel dengeleri gözeteceğim. Rekor sayıda adaylık başvuruları nedeniyle tüzük değişikliği yapılmalı. PM adaylığı için bir kriter olmalı.

BİR TEK BİZ YAPIYORUZ: Sadece bizim partimizde il ve ilçe yöneticileri kurultaydan sonraki en üst karar alma organı, genel başkanı seçimle geliyor. Diğer partilerde bu göstermelik yapılıyor ve atamayla geliyorlar. Bazı il başkanları blok liste istiyor ama genel eğilim çarşaf listeden yana. Çarşaf liste ile seçime gidilecek.