CHP lideri Srebrenitsa Katliamı Anma Töreni’nde Avrupa'ya sert çıktı

CHP lideri Srebrenitsa Katliamı Anma Töreni’nde Avrupa'ya sert çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Kartal’da, Srebrenitsa Katliamı Anma Töreni’nde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Kartal’da, Srebrenitsa Katliamı Anma Töreni’ndeki konuşmasında Avrupa'yı Türkiye'yi uyarmadan önce aynaya bakmaları gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu konuşma yaparken zaman zaman duygusal anlar yaşadı. CHP lideri Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Atatürk'ün 'hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır' sözünü hatırlatarak düsturlarının bu olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu konuşmasından sonra yeni açılan anıta karanfiller bıraktı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları: 

Bosna Hersek'teki katliamı unutmadan çocuklarımıza anlatabilirsek barış içinde yaşayabiliriz. Avrupa bize ders vermeye kalkıyor. Avrupa'nın önce bu kara lekeyi kaldırması lazım. Bize ders vermek istiyorsanız önce dönüp kendinize bakacaksınız. Bir şeyi daha da unutmamak lazım, kin üzerine kurulmamalıdır. Bizim kapımızdan kinin girmemesi lazım. Kin hiçbir zaman Hacı Bektaşi'nin kapısından içeri girmemiştir.

Soykırımları bir daha yaşamamak için unutmamalıyız. Hiçbir soykırımı unutmamalıyız, Hitler'in yaptığı soykırımı da unutmamalıyız. Binlerce insan hiçbir günahı yokken katletildi. Kartal Belediye Başkanımız çok güzel bir anıt yapmış. Bu anıtın önünden geçerken 300 bin kişinin katledildiği olayları unutmamalıyız. Bosnak kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz, bu acınızı paylaştığımızı asla unutmayınız.

CHP'li arkadaşlarımız bugün Bosna Hersek'teki anmalara katılıyor. Biz insanlık suçların hepsine karşıyız. Biz Sivas'ta yaşananları da Başbağlar da yaşananları kabul etmiyoruz. Biz bu topraklarda barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Anadolu ve Balkanlar büyük acıları yaşıyan topraklardır. Birlikte beraber huzur içinde yaşayacağımız yarınlar inşa edeceğiz. Bunun da demokrasi olmadan yapılamayacağının farkındayız. Bu topraklarda herkesin huzur içinde yaşayacağı, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir düzen için, demokrasi için, huzur için sonuna kadar mücadele edeceğiz.