CHP liderinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: 'Sen de mi aynı düşünüyorsun?'

CHP liderinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: 'Sen de mi aynı düşünüyorsun?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Afrin Harekatı'yla ilgili olarak, "Afrin'de mücadele eden ordumuza her zaman güvendik" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın açıklamalarına yönelik ise, 'Ayrım yapmak bizim inancımızda yoktur' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Çukurova Belediyesi'nin düzenlediği içerisinde 400 kişilik Atatürk Öğrenci Yurdu, planetaryum ve gözlem evininde bulunduğu 12 temel atma töreni ile Bülent Ecevit Sanat Parkı ile Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nünde 19 projelerinin açılışını yapmak ve muhtarlarla düzenlenecek toplantıya katılmak üzere Adana'ya geldi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Adana Havaalanı'nda milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, havaalanından, ziyaret için Adana Şehit Aileleri Derneği'ne geçti.

Soner Çetin, Kılıçdaroğlu'na söz verdi:

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın mazbatasını size getirip teslim edeceğiz.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Kılıçdaroğlu'na söz verdi: Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın mazbatasını size getirip teslim edeceğiz. 

ADANA'da Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na buradan bir söz vermek istiyorum. Gece gündüz demeden çalışacağız. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın da mazbatasını size getirip teslim edeceğiz" dedi.
Yurt Mahallesi Muhtarlığı önündeki alanda hazırlanan tören alanında konuşan Soner Çetin toplanan vatandaşlara seslenerek, "Mütevazı toplu açılış törenimizi mitinge çevirmişsiniz. Hazırladığımız tanıtım filmini kısa tutmalarını istedim. Ancak, 4 yılda yaptıklarımızı anlata anlata bitiremiyoruz. Hemşerilerimiz bizim belediyecilik anlayışımızı çok iyi biliyor. Bu 4'ncü büyük açılış töreni. İlkini belediye başkanlığını kazandığımızın 7'nci ayında yaptık. Bir çok belediye, 'hoş geldin' ziyaretleriyle uğraşırken biz gece gündüz çalışıyorduk. her yıl toplu açılışlar yaptık. bu açılışların 5'ncisini 30 mart 2019 seçimlerinden hemen öncesinde yapacağız" diye konuştu.

PARTİZANLIK YAPMADIK

Her hafta toplantı ve açılışları sürdürdüklerini ve partizanlık yapmadıkların söyleyen Çetin şöyle devam etti:

"Her hafta sizin karşınıza çıktık. Sizin sorunlarını dinledik. Sizlerle güldük sizlerle ağladık. Sabah saat 06.00 toplantılarında vatandaşlarımızla buluştuk. Her mahallemizde bu toplantıları gerçekleştirdik. Kapı kapı dolaştık. Çukurova'nın her köşesindeki sorunların hepsini çözdük. 32 toplu tesisin açılışına yapacağız. Başkaları gibi hayali açılışlar değil, emekçiyi, anne babayı düşünen halka dokunan hizmetler hepsi. Elimizden makası geldiğimiz günden beri hiç düşürmedik. Ben iddia ediyorum bu bir Türkiye rekorudur. Artık sabah açılışlarını son 1.5 aydır durdurduk ki Genel Başkanımızla yapalım. Benim belediye başkanlığından en çok zevk aldığım zamanlar vatandaşlarla birlikte olduğum zamanlar. Biz hiç bir zaman partizanlık yapmadık. Adaletli eşit hizmet götürmeye çalıştık. Yapılan kamuoyu yoklamalarında hep en başarılı belediye ve belediye başkanı olarak çıktık."

BÜYÜKŞEHİR MAZBATASINI TESLİM EDECEĞİZ

Konuşmasının sonunda bir söz vermek istediğini belirten Soner Çetin şöyle devam etti:
"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na buradan bir söz vermek istiyorum Biz size söz veriyoruz. Gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını size getirip teslim edeceğiz."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada Afrin Harekatı'yla ilgili olarak, "Afrin'de mücadele eden ordumuza her zaman güvendik" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın açıklamalarına yönelik ise, 'Ayrım yapmak bizim inancımızda yoktur' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Afrin'de mücadele eden ordumuza her zaman güvendik" açıklamasında bulundu. Adana'da konuşan CHP lideri şunları söyledi:
Afrin'de mücadele eden ordumuza her zaman güvendik. Çanakkale'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum" demiştir. Adana Bayırı'nda 800'e yakın Adanalı şehit var. O nedenle onları saygıyla, sevgiyle, rahmetle anıyoruz. Bu günün özelliği Şehitler Günü olmasıydı. Şehitler arasında ayrım yapılmaz. Az önce şehit aileleri ile bir arada olduk. Bir şehit babası, 15 Temmuz şehitleri ile diğer şehitler arasında fark yaratıyorlar dedi. Biz parlamentoya bir kanun teklifi verdik. Şehitler bizim şehidimizdir. En çok şehidi veren kentlerden birisi Adana'dır. Şehitler arasında, gaziler arasında ayrım yapmayın. Bugün geldiğimiz noktada, ülkemizin üzerine titriyoruz, bayrağımızın üzerine titriyoruz, İstiklal Marşımızın üzerine de titriyoruz. İstiklal Marşı'na hiç kimse söz edemez.
Biz babalarımız, dedelerimiz milli kurtuluş savaşını verip düşmanı denize dökerken bir deli çıkıp diyor ki, keşke Yunanistan galip gelseydi. Bunu söyleyen bir deli. Ve bu kişiye bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan zat ziyarete gidiyor. Sormak istiyorum, "sen de mi aynı düşünüyorsun?" diye. Bütün belediyelerimize açık ve net iki talimatım var. Bir belediye başkanlığını kazandığınız andan itibaren artık bütün beldenin belediye başkanısınız. Beldenin seçimle gelmiş amiridir,ayrım yapılmaz.

'İSTANBUL'U ADANA’YI ANKARA’YI ALACAĞIZ'

Geçen gün AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı diyor ki, metro yapacağız, önce bize oy veren vatandaşların olduğu yere metro yapacağız. Size sözüm var, İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya, Denizli, Bursa'yı alacağız. Ayrım yapmak bizim inancımızda yoktur.
Fazla konuşuyorlar, dolar, işsizlik artıyor. Çiftçi, esnaf perişan. Hiçbir ayrım yapmadan, bütün taşeron işçilere kadro verilmesi lazım.
İkinci talimatım, her belediye başkanı, yaptığı bütün harcamaların hesabını belde halkına verecek.

'AFRİN'DE KAHRAMAN ORDUMUZUN MÜCADELESİ VAR'

Bugün, bir önceki programında Adana Şehit Aileleri Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Zeytin Dalı Harekatı'nı anımsatarak şunları söylemişti:

"Şimdi Afrin'de kahraman ordumuzun mücadelesi var. Eminim bütün annelerin yüreği pıt pıt atıyordur 'Oğlum inşallah sağlık içerisinde mücadeleyi yapar, bayrağı diker ve evine huzur içerisinde döner' diye. Hepimizin ortak arzusu bu. Ama gidiyorsunuz, bir mücadele yapıyorsunuz ve şehitlerimiz oluyor. En son bir binbaşımız şehit oldu. Bütün şehitlerimizi anmak, onları minnet ve rahmetle anmak, şükranlarımızı sunmak hepimizin ortak görevidir."