CHP: Maçka Parkı'nı betona kurban etmeyeceğiz!

CHP: Maçka Parkı'nı betona kurban etmeyeceğiz!

CHP İstanbul İl Örgütü, Maçka Parkı'nın betonlaştırılma çalışmasına karşı düzenlenen protesto gösterisine katılarak destek verdi.

İBB CHP Meclis Grubu, Maçka Parkı'na yapılan tünel inşaatını protesto etmek için İBB'nin Fatih'teki binası önünde toplandı.

CHP, Maçka Parkı'na yapılan tünel inşaatını protesto etmek için İBB binası önünde toplandı. Çok sayıda vatandaşı katıldığı protestoda "Maçka halkındır halkın kalacak", "İstanbul ölüyor, ihanet büyüyor" sloganları atıldı.

CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda yurttaşın katıldığı protesto gösterinde Gülsever ve Kaftancıoğlu kesa birer açıklama yaptı.

"İSTANBUL'U BUNLARDAN KURTAMANIN TEK YOLU DİRENMEKTİR"

Gülsever "İstanbul'da bitmek bilmeyen doğa katlimaları ile ilgli her gün önümüze bir şeyler geliyor. Maçka Parkı'nda yaşanan da bunlardan biri. CHP Grubu olarak bu plana itiraz ettik. Mahkemeye gittik, ilk planı mahkeme iptal etti.

Maçka Parkı içinde yok edilen 3.5 dönümlük bir alan var. Hangi gerekçelerle itiraz ettiğimizi detaylı olarak anlattık. Yargı süreci devam ediyor, peşini bırakmayacağız.

İstanbul kuralsız şekilde yeşili katledilen bir kente dönüştü. İstanbul bütün dünyada kişi başı yeşil alanın en düşük şehir haline geldi. İstanbul'u bunlardan kurtarmanın tek yolu direnmektir. Eğer 2019'da İstanbul'u bu zihineyet yönetmeye devam ederse, İstanbul yaşanmaz hale gelecektir. Sadece Maçka Parkında doğa katliamayı yapılmıyor, İstanbul'un her yerinde ihanet devam ediyor, doğa katlediliyor" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'U SARAYDAN ALIP HALKA VERECEĞİZ"

Gülsever'den sonra Kaftancıoğlu da, "İstanbul Büyükşehir'i hep beraber Saray'dan alıp halka verecek mücade içinde olacağız. İstanbul'un trafik sorununu lastikli araçları bir yerden alıp bir yere vererek çözemezsiniz. İstanbul'un trafik sorununu yıllık 50 km raylı sistem yaparak çözebilirsiniz. Doğayı yok etmek için yapılıyorsa o tüneller ne işe yararar?" açıklamasını yaptı.