CHP mücadelenin zeminini parlamento dışına mı taşıyacak?

CHP mücadelenin zeminini parlamento dışına mı taşıyacak?

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, grup toplantısındaki konuşmasında söylediği, ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır’ sözlerinin ne anlama geldiğini açıkladı. CHP Lideri, ‘Adalet yürüyüşüne benzer farkındalık yaratacak zeminde mi yürüyecekleri’ şeklindeki soruyu da yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup konuşmasındaki, “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır’ şeklindeki cümlesinin ardından ‘sathın adı nedir’ sorusuna, “Vatan… Demokrasi sathı yani... Gerçek anlamda bu mücadeleyi sürdürmek için yerine getireceğiz” yanıtını verdi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Kılıçdaroğlu’na grup konuşmasındaki, “Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır” cümlesini anımsatarak, “Sathın adı nedir?” diye sorduklarını belirten Sarıkaya, “Vatan… Demokrasi sathı yani... Gerçek anlamda bu mücadeleyi sürdürmek için yerine getireceğiz” yanıtını aldıklarını kaydetti.

‘ORTAMA BAĞLI’

Sarıkaya’nın, parlamentodaki sandalye sayısına dikkat çekip, yeni mücadele alanının “Adalet yürüyüşüne benzer farkındalık yaratacak zeminde mi yürüyeceği?” şeklindeki sorusuna ise CHP Lideri, şu karşılığı verdi:

“Parlamento içinde de parlamento dışında da mücadelemizi yapacağız. Demokrasi mücadelesi zor bir mücadeledir. Yeri ve zamanı geldiğinde demokrasi karşıtlarının baskılarına tahammül etme, o baskıları savuşturma mücadelesidir aynı zamanda... Ortama bağlı. Özellikle demokrasi konusunda mücadeleyi şöyle yapacağız böyle yapacağız gibi değil; ama bu mücadeleyi sürdüreceğiz.”