CHP'nin 4 gün önce hükümeti asker zehirlenmeleriyle ilgili uyardığı ortaya çıktı

CHP'nin 4 gün önce hükümeti asker zehirlenmeleriyle ilgili uyardığı ortaya çıktı

CHP Manisa milletvekili Mazlum Nurlu'nun, Manisa'da asker zehirlenmeleri ile ilgili hükümeti 4 gün önce uyardığı, ancak konu ile ilgili komisyon önerisinin AKP ve MHP'li vekillerin oylarıyla reddedildiği ortaya çıktı. Yaşananlara isyan eden Nurlu "Meclis'te Araştırma Komisyonu Kurulması için verdiğim araştırma önergesini reddeden AKP milletvekilleri dün ve bugün yaşanan zehirlenmelerden sorumludurlar" dedi.

23 Mayıs tarihinde Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda 1049 asker gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılmış, er Hüsnü Özel yaşamını yitirmişti. Bu olaydan 4 gün sonra, 27 Mayıs tarihinde bu kez, Kırkağaç 6’ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alayı’nda zehirlenme vakası yaşanmış, 70 asker hastaneye kaldırılmıştı. Bu iki olayın ardından 13 Haziran günü CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu’nun konuyu Meclis gündemine getirdiği ortaya çıktı.

4 GÜN ÖNCESİNDEN UYARMIŞ!

Nurlu’nun Meclis’te yaptığı konuşmada şunları söylemişti “Bir hafta içinde Manisa'nın en büyük iki askeri birliğinde binden fazla asker yedikleri yemeklerden zehirlenerek hastanelere kaldırılmış, maalesef er Hüsnü Özel yaşamını yitirmiştir. Kışlalarda yaşanan zehirlenme vakaları ile ilgili  bugüne kadar Genel Kurmay Başkanlığı başta olmak üzere hiç bir resmi makam, tatmin edici bir açıklama yapmamıştır.
Karavana, askerlikte özel bir öneme sahiptir. Vatani görevlerini yapan askerlerin, sağlıklı beslenmelerine gösterilen özen, devletimizin geçmişten gelen bir geleneğidir. Bu nedenle, Manisa batı kışlada 3.000, Kırkağaç'ta 6.000 askerin bulunduğu birliklerde yaşanan zehirlenme vakaları, askeri birliklerin yemek ihalelerinin ve kantinlere gıda temin edilen şirketlerin araştırılması zorunluluğunu doğurmuştur.
Askerlerimizin zehirlenme nedenlerinin en kısa zamanda açıklanması gerektiğini belirtiyor. Genel kurulu saygıyla selamlarım”

‘ÖNERGEYİ REDDEDENLER ZEHİRLENMEDEN SORUMLUDURLAR’

Nurlu’nun bu önerisinin ise AKP ve MHP’li oylarıyla reddedildiği ortaya çıktı. Son facianın ardından açıklama yapan CHP’li Nurlu  “Salı günü kışlalarda yaşanan zehirlenme olaylarının araştırılması için verdiğimiz önerge üzerine Mecliste konuşmuştum.  Önergemiz AKP Milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Ama zehirlenme olayları devam ediyor. Soma’da facia geliyor dediğimizde, CHP Milletvekilleri meclis kürsüsünden haykırdığında AKP’liler kulak tıkadı ve maalesef 301 işçimiz  hayatını kaybetti. Aynı acılar yaşanmaması için Meclis duruma el koymalıdır. Manisa Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi olarak daha önceki zehirlenme vakaları ile ilgili Mecliste Araştırma Komisyonu Kurulması için verdiğim araştırma önergesini reddeden AKP milletvekilleri dün ve bugün yaşanan zehirlenmelerden sorumludurlar. Askerlerin neden zehirlendiklerinin araştırılması ve ihale alan şirketlerin siyasi bağlantılarını ortaya çıkarmak amacıyla Mecliste Araştırma Komisyonu kurulması için yeni bir önerge vereceğiz. Ayrıca TBMM Milli Savunma Komisyonunun CHP'li üyeleri olarak, artık her gün yaşanan zehirlenme olaylarını görüşmek, Milli Savunma Bakanlığından ve Genelkurmay Başkanlığından bilgi almak üzere komisyonun acilen toplanması için başvuru yapacağız” diye konuştu.
İLGİLİ HABER