CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin hayatı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin hayatı

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce oldu. İnce CHP grubunda 110 milletvekilinin oyunu aldı. İşte güçlü hitabet yeteneği ve sert diliyle tanınan Muharrem İnce'nin kısa özgeçmişi...

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin hayatı CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964’te Yalova’da doğdu. Ailesi Elmalık köyünde çiftçilikle geçinen İnce, Yalova Endüstri Meslek Lisesi'nin torna-tesviye bölümünden mezun oldu. Hedefi diğer iki erkek kardeşiyle birlikte tornacı dükkanı açmaktı.

Bir arkadaşının teşvikiyle üniversite sınavlarına giren İnce Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik Öğretmenliği bölümünü kazandı. İnce, Yalova’daki çeşitli lise ve dershanelerde fizik öğretmenliği ve yöneticilik yaptı.

1990’lı yılların sonuna doğru bölgede üstlendiği görevlerle halk tarafından daha fazla tanınır ve sevilir hale geldi. İnce, Yalovaspor'da basın sözcülüğü ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nde il başkanlığı yaptı. Aynı dönemde siyasete atıldı. CHP’nin ilçe ve il yönetim kurullarında görev aldı. İl başkanı olarak seçildi, kentte genç bir siyasetçi olarak parladı.

Teşkilat içerisindeki bu yükselişi, parti yönetiminin dikkatini çekti. 1999 seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin dışında kalan CHP'nin taze kan arayışlarına yanıt oldu. AKP'yi iktidara taşıyan 2002 genel seçimlerinde CHP’den milletvekili seçildi. 

İlk döneminden itibaren TBMM’deki çeşitli komisyonlarda görev aldı ancak fazla dikkat çekmedi. İnce’nin güçlü bir muhalif sese dönüşmesi, 2007'deki genel seçimden sonra oldu. Partisi tarafından yeniden birinci sırada aday gösterilen İnce, ikinci kez milletvekili seçildi. CHP'de grup başkanvekilliği görevini yürütmeye başlayan İnce, kamuoyunda söylemleriyle dikkat çekmeye başladı.

AKP'DEN ALKIŞ ALMIŞTI

Güçlü bir hitabet yeteneğine sahip olan İnce, CHP adına TBMM'de en çok söz alan isimlerden biri oldu. Hükümete yönelttiği sert eleştiriler kamuoyunda gündem oldu. Yaptığı konuşmalar ve sert sözleri sosyal medyada da paylaşım rekorları kırdı.

Ekim 2013'te kamusal alanda başörtüsü yasağının kalkmasıyla dört AKP milletvekilinin Meclis Genel Kurulu'na başörtüsüyle gelmesi üzerine söz alan İnce "Başörtüsüzler de bizim bacımız, başörtülüler de bizim bacımız" dedi. İnce'nin sözleri AKP sıralarından alkış aldı.

3 Kasım 2019'dan 24 Haziran 2018'e çekilen cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için adı geçen isimlerden biri de CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce oldu.

İnce CHP grubunda 110 milletvekilinin oy birliğiyle resmen Cumhurbaşkanı adayı oldu. İnce ilk açıklamasında "her şey daha güzel olacak" dedi.