CHP'nin Seferihisar adayı netleşti!

CHP'nin Seferihisar adayı netleşti!

CHP Seferihisar adayı Yelda Celiloğlu’nun adaylıktan çekilmesinin ardından gözler adayın kim olacağına çevrilmişti. CHP'nin Seferihisar adayı belli oldu.

CHP MYK ve PM üyeleri tarafından İzmir’in Büyükşehir ve 28 ilçe belediye başkan atamaları geçtiğimiz günlerde gerçekleşmiş ve Seferihisar’da Yelda Celiloğlu aday olarak açıklanmıştı.

Yelda Celiloğlu açıklandıktan kısa bir süre sonra sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan çekildiğini belirtmişti.

Celiloğlu’nun çekilmesinin ardından CHP’nin Seferihisar Belediye Başkan Adayı İsmail Yetişkin oldu. İki dönem Seferihisar ilçe başkanlığı görevi yapmış olan İsmail Yetişkin’in adaylığı CHP Genel Merkez tarafından onandı.

YETİŞKİN’İN ADAY OLMASI BEKLENİYORDU
Yelda Celiloğlu’nun sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan çekilmesinin ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Gerçekten çekilme gerekçesinde de samimi. Kendi kararı, kendi tercihi. Biz görüştük kendisi ile kararından vazgeçirmeye çalıştım, ikna etmeye çalıştım; ama kararı kesin. Belediye başkanlığı yoğun, yorucu ve stresli bir görev. Sağlığını olumsuz şekilde etkileyeceği için kendisinin aldığı bir karar. Seferihisar'da Yelda hanım dışında birbirinden değerli aday adaylarımız var. Aday adaylarımız arasında örgüt, emek, liyakat gibi kriterler dahilinde bir görevlendirme yapılacak” demişti.