CHP Olağan Kurultayı ne zaman yapılacak?

CHP Olağan Kurultayı ne zaman yapılacak?

CHP'nin 36'ıncı Olağan Kurultayı'nın 3-4 Şubat tarihlerinde yapılması için hazırlıklara başlandığı, tarihin 29 Kasım günü yapılacak Merkez Yönetim Kurulu toplantısında onaya sunulacağı belirtildi.

CHP yönetimi 36'ncı Olağan Kurultayı 3-4 Şubat tarihlerinde cumartesi ve pazar günleri Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda yapılması için hazırlıkları başlattı. Parti yönetiminin belirlediği Olağan Kurultay tarihi 3-4 Şubat tarihleri 29 Kasım günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanacak Parti Meclisi’nin onayına sunulacak. PM’den Olağan Kurultay takviminin belirlenmesi durumunda, olağanüstü bir gelişme yaşanmazsa Parti Meclisi’nin bir daha toplanması beklenmiyor. Kılıçdaroğlu’nun, 29 Kasım’da yapılacak toplantıda yaklaşık iki yıldır mesai yaptığı çalışma arkadaşlarına teşekkür etmesi bekleniyor.

CHP’nin Şubat ayının ilk haftasında yapacağı Olağan Kurultay’da büyük bir sürpriz yaşanmazsa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına rakip çıkması beklenmiyor. Kurultayda asıl yarış 60 kişilik Parti Meclisi için yaşanacak. Parti yönetiminden, 2019 yerel ve genel seçimleri dikkate alınarak, Kılıçdaroğlu’nun ‘gölge kabine’ gibi çalışacak yeni bir Parti Meclisi'ni oluşturması için “blok listeyle” seçimleri yapması gerektiği dile getiriliyor.