Bahçeli'nin gazete ilanına bir kınama daha

Bahçeli'nin gazete ilanına bir kınama daha

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, MHP Genel Başkanı’nın gazetelere verdiği ilanı kınadı

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gazetelere verdiği ilanın basın özgürlüğünü özümsememek anlamını taşıdığını ve gazetecileri hedef gösterdiğini söyledi.

 Bilgin, demecinde şu görüşlere yer verdi:

             Bu ülkeyi yönetmeye talip olanlar basın özgürlüğünün anayasal bir hak olduğunu bilmelidir. Basın özgürlüğü aynı zamanda demokrasinin yaşayıp yerleşmesinin de temel ögesidir.

            Basının yüzde 90’ına yakınının tek elde toplandığı basın özgürlüğünün rafa kaldırılmak istendiği bir dönemde böyle bir ilanın verilmesi talihsizliktir.

            Seçimlerden yeni çıktığımız, toplumun barış özlemi içinde olduğu bir dönemde böylesi davranışlar acaba kime hizmet eder.

            Biz gerçek gazetecinin ne iktidar yalakası nede muhalefet şakşakçısı olmaması inancını hep taşıdık. Gerçek gazeteciler yalnızca doğrunun peşinde olmalı ve toplumu aydınlatmalıdır.

            Gazetecinin suç işleme özgürlüğü yoktur. Ancak ortada bir suç varsa bunun hesaplaşma yeri paralı gazete ilanları değildir. Hele gazetecileri hedef göstermek asla değildir. Bu tutumu şiddetle kınıyoruz ve bu fikrin ve metnin uzun yıllardır siyaset yapan Devlet Bahçeli’ye ait olmamasını umuyoruz.

            Çünki siyasetçi kin ve nefretin değil sevgi ve hoşgörünün yanında olmalıdır.

            Ulu önder Atatürk’ün söylediği gibi ‘Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir.’

Ve:

 Unutulmamalıdır ki;

“Basın ancak iktidarın kudretinden, paranın kuvvetinden etkilenmediği sürece özgürdür.”