CHP'ye 10 günlük kurultay önerisi...Pekşen'den ‘Ben He-Man değilim’ açıklaması.

CHP'ye 10 günlük kurultay önerisi...Pekşen'den ‘Ben He-Man değilim’ açıklaması.

24 Haziran seçimleri sonrasında kurultay tartışmalarının yaşandığı CHP’de, Haluk Pekşen, partinin geleceği ve vizyonu konusunda 10 günlük kurultay toplanmasını önerdi. Adı genel başkan adayı olarak geçen eski vekil Pekşen, “Ben her şeyi bilen, partiyi tek başına kurtaracağını söyleyen bir He-Man değilim, olmam da” dedi.

Seçim sonrası Muharrem İnce’nin çıkışıyla kurultay tartışmalarının yaşandığı CHP’de, ismi genel başkan adayı olarak geçen Eski Milletvekili Haluk Pekşen, “Ben her şeyden anlayan, her şeyi bilen, partiyi tek başına kurtaracağını söyleyen, bir tür He-Man değilim, olmam da” dedi. CHP’de bir kurultayın toplanması gerektiğini bildiren Pekşen’in, “Ama bu sırf genel başkan seçimi için olmaz. 10 günlük bir Kurultay toplanmalı. Partinin geleceği, vizyonu, iktidara gelmesi halinde neler yapacağı ortaya konmalı, bunun için ekipler oluşturulmalı ondan sonra bu ekipler seçime girmeli, sonra da genel başkan seçilmeli” görüşünü aktardığı kaydedildi.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, ‘CHP’de 10 günlük kurultay talebi’ başlıklı yazısında, Haluk Pekşen’le yaptığı görüşmeye yer verdi. İnce’nin ‘başkan olacağım’ çıkışı sonrası CHP içinde başka alternatiflerin de olduğunun görülmeye başladığını belirten Ataklı, o görüşmeden şunları aktardı:

‘BİR TÜR HE-MAN DEĞİLİM”

“Örneğin Haluk Pekşen’in de aday olacağı söylendi.

Konuşmamız bunun üzere oldu. Sordum “Doğru mu?” diye.

Haluk Pekşen “Ben her şeyden anlayan, her şeyi bilen, partiyi tek başına kurtaracağını söyleyen, bir tür HeMan değilim, olmam da” dedikten sonra şunu söyledi;

“CHP’de bir kurultay toplanmalı. Ama bu sırf genel başkan seçimi için olmaz. 10 günlük bir Kurultay toplanmalı. Partinin geleceği, vizyonu, iktidara gelmesi halinde neler yapacağı ortaya konmalı, bunun için ekipler oluş­turulmalı ondan sonra bu ekipler seçime girmeli, sonra da genel başkan seçilmeli.”

Bana göre doğru bir yaklaşım.

CHP’de aklı selimin öne çıkacağı kesindir. Bu nedenle kimse telaşlı davranmazsa sonuca daha hızlı ve güçlü biçimde gidilir.”