‘CHP’de kurultay yapılmaz’

‘CHP’de kurultay yapılmaz’

İmza tartışmalarının yaşandığı CHP’nin bugün kurultaya gidip gitmeyeceği resmen açıklanacak. Partide bu yüzden bir kurultayın yapılmayacağı tahmini dile getirilirken, “Muharrem İnce’ye destek verenler, panik içinde genel merkeze bağlılık gösterisine başlar. Bu varta atlatıldıktan sonra bizzat Kılıçdaroğlu kurultay kararı alır. Büyük olasılıkla aday olmaz” değerlendirmesi yapıldı.

Sözcü yazarı Can Ataklı, bugün CHP’de imzaların sayımının biteceğini ve CHP’nin kurultaya gidip gitmeyeceğinin resmen açıklanacağını belirterek, tahmininin, bu nedenle kurultayın yapılmayacağı yönünde olduğunu kaydetti. Ataklı, “Kimse abartmasın CHP’de süren kavgaya seçimde oy veren yüzde 22’nin belki de ancak yüzde 22’si kadarı katılıyor. Ama iktidarın da desteği ile ortaya öyle bir hava çıkıyor ki sanki Kılıçdaroğlu gidip İnce gelirse CHP’nin oyu yüzde 50’yi geçecek. İşin kötüsü sadece seçimden seçime gidip oy kullanan pek çok CHP’li buna inanıyor” dedi.

Ataklı, ‘Kavga aslında yüzde 22’nin yüzde 22’sinde sürüyor!’ başlıklı yazısında, bugün saat 17.00’de “ak mı kara mı?” durumunun belli olacağını kaydederek, “Tahminim bu nedenle kurultay yapılmayacağı yönünde. Çünkü bir siyasi partide “değişim” böyle yapılmaz” ifadelerini kullandı. CHP’de değişimin şart olduğunu dile getiren Ataklı, yazısının ilgili bölümünde şunları belirtti:

“Zaten CHP içinde savaşan grupların da asıl amacının “değişimi” sağlamak değil, ilk yerel seçimlerde “adayları belirleme yetkisine” sahip olma arzusu olduğunu kimse saklayamıyor.

Bu nedenle tahminim şu; CHP’de kurultay yapılmaz. Muharrem İnce’ye destek verenler panik içinde genel merkeze bağlılık gösterisine başlar. Başta Muharrem İnce olmak üzere ona destek veren milletvekili, yönetici ve partililerin önemli bölümü tasfiye edilir.

‘ÇARE OLMAZ AMA UMUT YARATIR’

Peki dikiş tutar mı? Hayır, bu mümkün değil.

Bu varta atlatıldıktan sonra bizzat Kılıçdaroğlu kurultay kararı alır. Büyük olasılıkla aday olmaz. “Değişim” iddiası olan bazı isimler adaylıklarını ilan eder.

Eğer akıl ve mantık hakim olursa en az birkaç gün sürecek bir kurultay yapılır.

Önemli değişiklik kararları alındıktan sonra yeni bir isim genel başkan olur. Parti yönetimi tamamına yakın değişir. Bu çare olur mu?

O da olmaz ama bir umut yaratır.

Yerel seçimler için “benim adamımı seçilecek yere oturtacağım ve parsayı da biz toplayacağız” anlayışı yerine “Değişimin gereğini yerine getirecek biçimde umut olacağız” mantığı ağır basabilirse en azından mevcut belediyeler kurtarılabilir.”