CHP’de yeni dönemin başarılı aktörleri: İnce ve Pekşen

CHP’de yeni dönemin başarılı aktörleri: İnce ve Pekşen

PM’yi toplayan CHP’de, Kılıçdaroğlu’nun ‘Burada olacaklara CHP’liler karar verir’ sözü gündeme getirildi. AKP’de ise Cuma günü MYK ve MKYK’nın yapılacağı hatırlatılarak, toplantıda yerel seçimler için bazı isimlerin öne çıkacağı, İBB Başkanlığı için Soylu’nun adının geçtiği, Cumhurbaşkanı danışmanlarından ise Kalın ve Varank dahil 3 kişinin kabinede olacağı kaydediliyor. İşte Ankara gündemi…

YURT Ankara Gündemi’nde, başkent kulislerine yer verilirken, CHP için “Bugün Parti Meclisi toplantısı var. Bu konuda taraflar üsluplarını yumuşatmak zorunda. CHP Muharrem İnce’yi görmezden gelemez. Her zaman yeni aktörler olacak. Bu dönemin yeni ve başarılı siyasi aktörleri Muharrem İnce ile Haluk Pekşen’dir” yorumu yapıldı.

Ankara Gündemi’nde, ‘Biraz ekonomi ve siyaset’ başlıklı yazıda, “Genel Başkan doğru söylüyor. CHP’de olacaklara CHP’liler karar verir” denilirken, AKP’deki gelişmeler ise şöyle aktarıldı:

“AKP kurmayları Cumhurbaşkanın Başkanlığının İstanbul’da Huber Köşkü’nde 6 saat süren bir toplantı yaptı. Yeni yönetimin yol haritası üzerinden bazı bakanlıklar görüş bildirdi Toplantıya katılan bürokratlar oldu.

Kapatılacak olan bakanlıklar ve iptal edilen kadrolarla ilgili yapılan çalışmalar Cumhurbaşkanı’na aktarıldı. Milletvekili seçilen bakanlar istifa etmiyor. Yeniden Bakan olma ihtimali düşük. Birkaç isim istisna.

Başbakan Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanı olması yönünde bir eğilim var. Başbakan Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı yardımcısı olması halinde Bekir Bozdağ’ın Meclis Başkanı olacağı konuşuluyor.

Yeni bakanların icracı isimler olacağı belirtiliyor.

ERDOĞAN İSTANBUL’DA OLACAK

16 kişiden oluşacak yeni kabinenin belirlenme süreci boyunca Cumhurbaşkanı İstanbul’da olacak 8 Temmuzda Ankara’ya dönecek.

Cuma günü AKP ile MYK ve MKYK toplantısını yapacak

Bu toplantıda yerel seçimlerde partiyi temsil edecek olan bazı isimler öne çıkacak

İstanbul Büyükşehir Başkanlığı için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun adı geçiyor.

Cumhurbaşkanlığı danışmanlarından en az 3 kişinin yeni kabinede yer alması bekleniyor.

Birinci sırada sözcü İbrahim Kalın’ın ismi geçiyor, diğer isim ise Mustafa Varank.

KRİZİN İLK HABERCİSİ

Ekonomik danışmanlarından birisinin de görev alması bekleniyor. Öne çıkan bir diğer kadro ise AKP’nin TBMM Grup Başkanvekilleri… Bu önemli Çünkü MHP ile koordinasyonu bu kadrolar sağlayacak.

OHAL’in kaldırılması konusunda MHP karşı görüş bildirdi. Bu ilk krizin habercisi. Kriz çözmeyi bilenler göreve gelecek Bekleyelim.”