CHP’den Ahmet Davutoğlu’na: ‘Harcanan kulübünün üyesi’

CHP’den Ahmet Davutoğlu’na: ‘Harcanan kulübünün üyesi’

CHP Grup Başkanvekili Özel, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun  "24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olmayacağım' açıklamasına ilişkin, "‘Siz bana ol deseniz’ de milletvekili gösterilmeyip rencide edileceğinin kuşkusu var. Harcanan kulübünün üyesidir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olmayacağı açıklamasına ilişkin, "‘Siz bana ol deseniz’ de milletvekili gösterilmeyip rencide edileceğinin kuşkusu var. Harcanan kulübünün üyesidir" dedi.

Özel, TBMM'de yaptığı açıklamada, şu değerlendirmede bulundu:

"Davutoğlu bağlılığını bildiriyor, mealen tercüme gerekir, kurucu ilkelerinden uzaklaşmama, 3Y’yi niye sayıyor dersiniz? Erdemliler hareketiydik bunu niye hatırlatıyor, yolsuzluğun arttığını o da görüyor, olmasın. Davutoğlu'nu çok dikkatli dinlediğinizde bir önceki başbakanın milletvekili adayı olmadığını görüyorsunuz. ‘Siz bana ol deseniz’ de milletvekili gösterilmeyip rencide edileceğinin kuşkusu var. Harcanan kulübünün üyesidir."

‘CHP’Yİ YIPRATMAK İSTEYEN LOBİ VAR’

Özgür Özel, CHP'yi yıpratmak isteyen bir lobinin oluştuğunu savunarak, şöyle dedi:

"CHP’yi yıpratmak isteyen lobi var. Aslı astarı olmayan söylentilerle ihtimaller ortaya konup bu ihtimallerin tartışılması gündemde tutulmasıyla partinin enerjisini başka noktaya harcamak isteyenler var. Geçmişte gündemimizde olmayan bugün de gündemimizde olmayan meseleyi ifade etmek durumundaydık. Partide olmayan tartışmayı varmış gibi göstermeye çalışan bir yapı."