CHP’den tüm belediyelere yazı: İşten atılanları...

CHP’den tüm belediyelere yazı: İşten atılanları...

KHK ile taşeron işçilerin kadroya alınması kararının ardından güvenlik soruşturmasına takılan binlerce işçi için harekete geçen CHP’den, bu işçilerin belediye şirketlerine geçişleri konusunda hiçbir engelin olmadığı belirtildi.

Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçilerin kadroya alınması kararının ardından güvenlik soruşturmasına takılan binlerce işçi işlerinden olup mağdur oldu. CHP’nin, il ve ilçe belediyelerine yolladığı genelgede, güvenlik soruşturması olumsuz geldiği gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin belediye şirketlerine geçişleri konusunda hiçbir engelin olmadığı belirtildi.

AKP hükümeti tarafından Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçilerin kadroya alınması kararının ardından başvuru yapan binlerce işçinin mağdur olması üzerine CHP, harekete geçti.

CHP'li il ve ilçe belediyelerine Genel Merkez'den yazı gönderildi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Veli Ağbaba'nın yanı sıra Genel Sekreter Akif Hamzaçebi imzalı açıklamada, güvenlik soruşturmalarına takılan işçilerin işe alınmasının önünde herhangi bir hukuki engel bulunmadığı hatırlatıldı.

İşte o yazı: