CHP'li Balbay: ÖSYM'nin başına bile atayacak kişiyi bulamadılar!

CHP'li Balbay: ÖSYM'nin başına bile atayacak kişiyi bulamadılar!

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Balbay gerçekleştirdiği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin birçok yerinde 'veli hareketi' başlatıldığını ifade eden Balbay, "Tamamen hukuksal bir zeminde kendi aralarında bir dernek kurdular. Pazar günü de saat 14.30'da ODTÜ Vişnelikte biraraya gelecekler. Toplumun bir hareketi benimsemesi, toplumun 'bizde yer alıyoruz' demesi gerçekten çok önemli" de

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 'veli hareketini' desteklediğini belirterek Türkiye'ye çağrıda bulundu. Toplumun bir hareketi benimsemesinin önemine vurgu yapan Balbay, "Velilerin hareketini çok önemsiyoruz. Buradan Türkiye'ye çağrımız şu; Veliler, sadece öğrencinizin velisi olmayın. Eğitimin velisi olun diyoruz. Türkiye'nin birçok yerinde veli hareketi başladı. Tamamen hukuksal bir zeminde kendi aralarında bir dernek kurdular. Pazar günü de saat 14.30'da ODTÜ Vişnelik'te biraraya gelecekler. Toplumun bir hareketi benimsemesi, toplumun 'bizde yer alıyoruz' demesi gerçekten çok önemli. Hedef 'bilimsel ve laik eğitim" dedi. 

"MİLLİ EĞİTİM BAKANI, AKP GENEL BAŞKANINI DİNLEYİP NE YAPMASI GEREKTİĞİNİ ÖĞRENECEK"

ÖSYM Başkanlığına 1.5 boyunca atanacak kişi bulunamadığını, Milli Eğitim Bakanı'nın da önümüzdeki dönemde nasıl bir süreç izleyeceğini bilmediğini ifade eden Mustafa Balbay, "ÖSYM başkanı dün atandı. 1.5 ay sonra atayabildiler. Bize ulaşan bilgiler; 3-4 kişiyi önerdiler ama kabul edilmedi. Yani ÖSYM'nin başına bile atayacak kişiyi bulamadılar. Ancak 1.5 ay sonra bir atama yapabildiler. Sanıyorum Milli Eğitim Bakanı da önümüzdeki dönemde nasıl bir süreç izleyeceğini bilmiyor. O da televizyondan canlı yayında, AKP Genel Başkanını dinleyip ne yapması gerektiğini öğrenecek. Öyle anlaşılıyor. Ama biz kesinlikle umutsuz değiliz. Özellikle bu halkın, toplumun bu hareketin içine katılması, bizim mücadelemizi hep birlikte çoğaltacak. Buna partiler üstü bakıyoruz. Eğitimin, sadece eğitim bakanlığına bırakılamayacak kadar da önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.