CHP’li Başkan Kılıç: Dayatan değil, dayanışan belediyeyiz

CHP’li Başkan Kılıç: Dayatan değil, dayanışan belediyeyiz

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ihtiyaç sahibi anneler için bankalarla sözleşme yapıp kart ile alışveriş imkanı getiren aile sigortası için gelecek hafta düğmeye basacaklarını belirtti. Kılıç, belediye otobüsleriyle okullara yoksul öğrencilerin taşınması projesi için ise İBB tarafından mahkemeye verildiklerini açıkladı.

Cihan GÜNER / Barış CAN

CHP’nin İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP’nin seçim beyannamesinde yer alan ‘aile sigortası’ uygulamasını, ilçede hayata geçirdi. Aile sigortası kavramının, sosyal demokrat belediyelerin olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Kılıç, YURT’a özel şu açıklamayı yaptı:

DÜĞMEYE BASMAK İÇİN KILIÇDAROĞLU BEKLENİYOR

“Genel Başkanımız, seçim beyannamesinde açıklama yapmıştı, muhtaç olanlara, kadınlara aile sigortası altında vaatte bulunmuştu. Biz de yerelde bu uygulama hayata geçsin diye çalışma yürüttük. Kapı kapı dolaştık. 38 kişiden oluşan çalışma grubu kurduk. Vatandaşlardan beyannameler dolduruldu. Veriler toplanıp analiz yapıldıktan sonra çalışmalar tamamlandı. İhtiyaç sahibi anneler için bankayla sözleşme yapıp, her ayın ilk haftasında parayı kredi kartına yükleyeceğiz. İşletmelerle görüşerek, kart ile alışveriş yapıldığında indirim yapılmasını sağladık. Böylece 600 TL, 700 TL’ye çıkıyor. Amacımız Maltepe halkının, aldığı parayla küçük esnafın da çarkının döndürülmesi, Genel Başkanımızı davet ettik, gelirse önümüzdeki hafta kartları dağıtarak düğmeye basacağız.”

İBB’NİN TEPKİSİNİ ÇEKEN UYGULAMA

Bir diğer proje hakkında bilgi veren Kılıç, belediyenin boş duran otobüsleri ile 18 mahallede çocukları okula götürüp getirmeye başladıklarını söyledi. Bu sistemde zabıtaların da okul önünde görev yaptığını, okul etrafındaki şüpheli kişileri tespit edip emniyete bildirdiklerini kaydeden Kılıç, “Türkiye genelinde ve İstanbul’da uyuşturucu kullanan gençlerin yaşı giderek aşağı iniyor. Bunun da önüne geçmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Ali Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, ‘Bu sizin sorununuz değil, hizmet alanınıza girmiyor’ diyerek kendilerini mahkemeye verdiğini de belirtirken, “Uygulamamız sürecek. Orada belediyenin otobüsleri boş dururken, yoksul çocuklar okula nasıl gidecek?” dedi.

DAYATAN DEĞİL DANIŞAN BELEDİYE

Maltepe için en önemli konulardan birinin kentsel dönüşüm olduğunu ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:
“Mahalle muhtarları, sivil toplum örgütleri, odalarla birlikte hayata geçirdiğimiz kentsel dönüşüm planlarımız var. Bunlar Maltepe’nin 50 yıllık sorunu. Bu ekip, olanaklarıyla kentsel dönüşüm planlarını tamamladı. Hem Maltepe hem büyükşehirde planları geçirdik., 2019’da uygulama dönemi başlayacak. Beton yığınına dönüşen mahalle görüntüsünden uzak, daha çağdaş görünümlü, yeşile duyarlı bu planı hayata geçirerek, sosyal demokrat belediyelerin anlayışını Türkiye’ye sunmak istiyoruz. Biz yüklenici grubuyla kapalı kapılar ardında çalışmalar yapıp, halka dayatmadık. Danışma ofisleriyle mahalle sakinlerinin tepkilerini aldık. Halkımızın planın her zerresinde onayı var. Dayatan değil, danışan belediye başkanlığı dönemi Maltepe’de hayat buldu.”

Ali Kılıç, göreve bir dönem daha talip olduğunu, uygulamaların sekteye uğramadan sürdürülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.