CHP’li Çiçek'ten YPG şerhine ilişkin açıklama!

CHP’li Çiçek'ten YPG şerhine ilişkin açıklama!

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Soçi Zirvesi ve YPG şerhine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çiçek, ''Çiçek, Soçi Zirvesi ve YPG şerhine ilişkin, “boy boy Amerika’nın verdiği zırhlı araçları, silahları görüyoruz, bu müttefiklikle bağdaşmaz. Dolayısıyla aynı masaya oturmamız da söz konusu olmaz. Suriye’deki Türkiye’nin güvenliğine yönelik faaliyetleri muhalefet olarak destekliyoruz. Silahlı Kuvvetlerin yanındayız” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Soçi Zirvesi ve YPG şerhine ilişkin, “Bu şartı yerinde görüyoruz. Çünkü PKK’nın bir devamı terör örgütüdür. Boy boy Amerika’nın verdiği zırhlı araçları, silahları görüyoruz, bu müttefiklikle bağdaşmaz. Dolayısıyla aynı masaya oturmamız da söz konusu olmaz. Suriye’deki Türkiye’nin güvenliğine yönelik faaliyetleri muhalefet olarak destekliyoruz. Silahlı Kuvvetlerin yanındayız” dedi.

Çiçek, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Enis Berberoğlu’nun durumuna değinerek, “1 Aralık’taki istinaf mahkemesi duruşmasından bir tahliye talebimiz, beklentimiz var. Bunun gerçekleşeceğini büyük bir umutla bekliyoruz. Bu konuda da yargıyı göreve davet ediyoruz, çünkü istinaf mahkemesi suçun unsurları oluşmamıştır diye bir karar verdi ve davayı. dosyayı bozdu. O açıdan onun gereğini yapması suçun unsurları oluşmamışsa tahliye kararını vermesi gerekir” dedi.

NATO UYARISINDA BULUNDU

NATO’da yaşanan skandala değinen Çiçek, “Tespit edilen iki hata aslında alt düzeyde görev yapan personelin hatasıdır. Bu personelin kimlerle ilişkili olduğu ortaya çıkarılacaktır. Bizim tahminiz Avrupa’da etkin olan terör örgütlerinin yönlendirmesiyle bu tür organizasyonlar olabilir. Bu tür saplantılı girdiler olabilir tatbikatlara, ancak buradan ‘NATO düşmanlığı, NATO’ya hayır, NATO’dan çıkalım’ gibi söylemler aslında stratejik söylemlerdir, böyle ayaküstü verilecek kararlar değildir. Bizim NATO’ya hangi süreçte hangi nedenlerle girdiğimiz tarihte bellidir. Ayrıca ABD’nin hatalarını veya Norveçli iki tane personel hatalarını bütün NATO’ya yüklemek ve karalamak uygun olmaz diye düşünüyorum eski bir kurmay subay olarak. NATO oybirliği ile karar alan bir organizasyon. Yani bir ülke bile itiraz etse oradan karar çıkmaz, eğer çıkarsak tekrar girmemiz de mümkün olmaz. Başta Ege olmak üzere Yunanistan’a karşı olan sorunlarımız olmak üzere çok daha zayıf duruma düşeriz. Tabii Rusya ile ilişkiler ne kadar istikrarlı tarihe baktığımızda bunu görürüz. O açıdan alternatif olarak NATO’da kalmamız gerektiğine gönülden inanıyorum” dedi.

“DEĞERLENDİRMELERİMİZ FARKLI OLABİLİR” 

Avrupa’da bir Türk düşmanlığı olduğunu herkesin bildiğini belirten Çiçek, “Bu düşmanlığın üzerine kişilerin eline geçirdiği fırsatları da dikkate aldığımızda bunun üst düzeyde planlanan bir komplo veya bilinçli bir hata olmadığını düşünüyorum ama bu ihtimal de saf dışı edilmez” dedi. 

Engin Altay’ın NATO skandalına ilişkin “Can suyu” ifadelerinin anımsatılarak  “NATO ile ilgili açıklamanız sanki Engin Altay ile ters düşmüş gibi” sorusuna da Çiçek, “Bu hatayı yapanların seviyesi düşük, biraz daha üst düzeyde olsa olabilir, ona ben de katılırım tabii bu konu biraz da bizim ihtisas konumuz o açıdan değerlendirmelerimiz farklı olabilir” dedi. 

“BU ŞARTI YERİNDE GÖRÜYORUZ”

“SOÇİ zirvesine ilişkin görüşünüz nedir, Türkiye’nin bir YPG şerhi oldu?” sorusuna Çiçek, “Bu şartı yerinde görüyoruz. Çünkü PKK’nın bir devamı terör örgütüdür. Boy boy Amerika’nın verdiği zırhlı araçları, silahları görüyoruz, bu müttefiklikle bağdaşmaz. Dolayısıyla aynı masaya oturmamız da söz konusu olmaz. Suriye’deki Türkiye’nin güvenliğine yönelik faaliyetleri muhalefet olarak destekliyoruz. Silahlı Kuvvetlerin yanındayız” yanıtını verdi.