CHP’li Durdu Özbolat'tan cevap: Solculuğumun zekatını versem...

CHP’li Durdu Özbolat'tan cevap: Solculuğumun zekatını versem...

CHP Kahramanmaraş eski Milletvekili Durdu Özbolat, son günlerde bir takım medya organları ve sosyal medya aracılığıyla hakkında yürütülen karalama kampanyasına karşı basın açıklaması yaptı. Yurt Gazetesi sahibi olduğu döneme dair açıklamalar yapan Özbolat, “Gazete ve televizyon macerası bana 23 milyon dolara mal oldu. Demokrat bir yurtsever olarak üzerime düşen bedeli ödedim, ödemeye de devam ediyorum. Solculuğumun zekatını versem, onlara ağır gelir” dedi.

İŞTE O BASIN AÇIKLAMASI

6 yıl içinde yaklaşık 400 davaya muhatap oldum, bunlarla boğuştum.

SSK ve vergi borçları sebebiyle zor günler geçirdim.

Başlangıçta 500 bin lira yatırım ile 70 bin tiraja ulaşacağımızı söyleyenler, 20 bini bulmayan satışı 80 bin göstermek için fazla baskı yaptılar, 60 bin gazeteyi de 40 dolardan hurdacıya satarak (günahları boyunlarına) belki de bu küçük miktarı  ceplerine bile attılar.

‘SEVGİLİLERİNE İKİ MAAŞ’…

Gerçek isimleriyle sigortalı yaptıkları sevgililerini sahte isimlerle gazeteye ve televizyona çalışan olarak aldılar, iki yerden maaş ödenmesini sağladılar.

‘GAZETECİLİK İLKELERİ YOK SAYILMIŞ’

Hakan Gülseven köşe yazılarından dolayı cezalar almasının yanı sıra sorumlu yazı işleri müdürlüğü yapması nedeniyle asgari özen göstermesi gereken gazetecilik ilkelerini yok sayarak açıkça ihlal ettiği ve yasada suç sayılan eylemleri işlemesinden kaynaklı aldığı cezaları da sanki şahsım veya gazete yüzünden ceza almış gibi lanse etme çabasındadır. Kanunen alınan cezalar şahsidir ve dosyalarda şahsım ve Yurt Gazetesi taraf dahi değildir. Tarafıma yapılan ve kişilik haklarıma saldırı niteliği taşıyan her türlü beyana karşı yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım. 

‘MALTEPE’NİN İNTİKAMI’…

Sayın İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, usulsüz şekilde Maltepe Belediye Başkan Adayı yapılmak isteniyordu. Parti Meclisi Üyesi sıfatıyla buna karşı çıktım, doğru olmadığını söyledim. Bugün yaptığı şey tam olarak intikam almaktır. Ama boşuna. 

‘AHKAM KESENLER, FEDAKARLIĞIMI HAYAL BİLE EDEMEZLER’

Gazete ve televizyon macerası bana 23 milyon dolara mal oldu. 

Birileri gibi bar, pavyon işletmedim, müteahhitlik yapmadım, ihale kovalamadım. Kendisine solcu diyerek bugün bize karşı sosyal medyada ahkam kesenler, bugüne kadar bir insana çay bile ısmarlamamış isimler, benim yaptığı fedakarlığı bırakın yapmayı, akıllarından geçiremezler, bu fedakarlık onların hayal dünyasına bile sığmaz.

Ben solculuğumun zekatını versem, onlara ağır gelir.

‘ÖZBOLAT AİLESİ TÜRKİYE İÇİN BEDEL ÖDEMİŞTİR’

Bugün 40 kişiyle çıkarmaya devam ettiğimiz Yurt Gazetesi, geçmişte 120 - 130 çalışanla çıkarılıyordu. 

Bizi karalamaya çalışanlar karakol yüzü bile görmemişken, Durdu Özbolat ve Özbolat ailesi bu ülke için, demokrasi için, YURT için bedel ödemiştir. Bizi tanıyanlar bunu yakinen bilirler, tanıklık ederler. 

‘BURADAN SÖYLÜYORUM: YURT AYAKTA KALACAK’

İktidarın baskısı ile ticaret yapamaz hale getirildim. Buradan açık yüreklilikle söylüyorum; 7 yıldır solcu, demokrat, yurtsever karakterimin gereğini yeri getirerek Yurt'un ayakta tutulması için üzerime düşeni yaptım, yapıyorum, bundan sonra da yapacağım. Ayakta da tutacağım.

SSK ve vergi borçları yüzünden bütün malvarlığım hacizli hale getirildi.

Bu gazete üzerinden ne ticari, ne de siyasi bir menfaatim oldu. Gazete yayınlanmaya başladığında, televizyonlar yayına girdiğinde ben zaten Milletvekiliydim. 

‘BİLEREK, İSTEYEREK BATIRMAK İSTEMİŞLER’

2015'te Milletvekilliğim bitip gazeteyle ilgilenmeye başladığımda gördüm ki, ben bilerek ve isteyerek, kasıtla batırılmaya çalışılmışım.

Gazeteye CHP'nin küçük katkılar dışında bir lütfu olmamıştır. Solcu olduklarını iddia edenler FETÖ'nün gazetelerine çarşaf çarşaf reklam verirken, aydınlık bir Türkiye idealiyle yürüyüş başlatan bizlere mesafeli durmuş, adeta batmamız için, bu yayın organını kapatmamız için gün saymışlardır.