CHP’li Engin Doğru konut mağdurları ile TBMM’ye çıkarma yaptı

CHP’li Engin Doğru konut mağdurları ile TBMM’ye çıkarma yaptı

Esenyurt Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Engin Doğru, müteahhit-belediye işbirliği ile mağdur edilen Esenyurtlu konutzedelerle Ankara’ya çıkarma yaptı.

Esenyurt Belediyesi’nin Kasım ayı meclis oturumunda konutzedelerin taleplerini gündeme getiren Engin Doğru, tek amaçları, yıllardır alamadıkları evlerine kavuşmak olan mağdurları, TBMM’de CHP’li milletvekilleriyle bir araya getirdi. Esenyurtlu mağdurlar CHP Grup Toplantısı’na da katıldı.

Esenyurt’tan iki otobüsle Ankara’ya giden mağdurlar ve temsilcileri, CHP İstanbul Milletvekilleri Özgür Karabat, Emine Gülizar Emecan, Gürsel Tekin, Turan Aydoğan ve İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun da aralarında bulunduğu bir grup Milletvekilini ziyaret ederek şikâyetlerini aktardılar.

TBMM’de konu ile ilgili CHP milletvekilleri ve mağdurlar tarafından bir de basın toplantısı düzenlendi. Yabancı uyruklu çok sayıda mağdurun da katıldığı toplantıda söz alan yurttaşlar nasıl soyulduklarını anlatarak, bu güne kadar belediyeler de dâhil olmak üzere hiçbir yetkilinin kendilerini dinlemediğinden yakındılar. Açtıkları davaların da sonuçlanmadığını, bilirkişi raporlarına rağmen davaların sürekli ertelendiğine dikkat çeken mağdurlar, CHP’li Milletvekillerinden çözüm için destek istediler.

BELEDİYELERİN PARMAĞI VAR!

Mağdur vatandaşlar, Esenyurt’taki sorunların temel sebebinin dönemin belediye başkanı ve belediye yöneticileri olduğunu, yurttaşların emekli olup, bir ev sahibi olabilme hayaliyle ikramiyelerini inşaat firmalarına yatırdıklarını; fakat mevcut yerel yönetimlerin inşaat firmalarıyla içi içe geçmiş kirli ilişkileri nedeniyle mağdur edildiklerini ve hatta soyulduklarını ifade ettiler. Bazı mağdurların zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı, hasta yatağından kalkıp gelenlerin olduğu görülen toplantıda, devletin kendilerine sahip çıkması gerektiğini ve adalet beklediklerini dile getiren mağdurlar, sadece CHP’nin değil diğer tüm partilerin kendilerine destek olmasını istediler.