CHP’li gence 17 Aralık cezası

CHP’li gence 17 Aralık cezası

CHP Edremit eski İlçe Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Alkan, 17-25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunun merkezinde bulunun 4 bakanla ilgili açtığı pankarttan dolayı yargılandığı davada karar verildi.

17-25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunun ardından Edremit’te düzenlenen bir panelde operasyona adı karışan dört bakan ile ilgili pankart açan CHP Edremit eski Gençlik Kolları Başkanı Alkan, Edremit 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 8 bin 840 TL para cezasına çarptırıldı.

CHP’li Alkan karar sonrası yaptığı açıklamada “Milletin dini değerleri ile dalga geçenler, milyarlık saatler takanlar bugün neredeler. Yolsuzluğun hesabını soramayan yargı, demokratik protesto hakkımı kullandığım için benden hesap sormuştur. Bu uğurda bedel ödemek gerekiyorsa, ben bu bedeli ödemeye dün olduğu gibi yarında ödemeye razıyım” dedi.

CHP’li Çağdaş Alkan, Gençlik Kolu Başkanı olduğu dönemde 16 Nisan referandumu sürecinde CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İncie’nin yakın çalışma ekibi içerisinde yer almıştı.