CHP'li Hamzaçebi: Askerli operasyonlar bu sorunları çözmez

CHP'li Hamzaçebi: Askerli operasyonlar bu sorunları çözmez

TBMM Başkan Vekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Kuzey Irak'a yönelik askeri operasyona karşı olduklarını belirterek, "Ekonomik ambargolar, askerli operasyonlar bu sorunları çözmez" dedi.

Selçuk Arslan / YURT

TBMM Başkan Vekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Sultangazi'de bulunan Ahmedi Xani İstanbul Derneği'nde Ağrılılarla bir araya geldi. Akif Hamzaçebi'ye Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP İBB Meclis Üyesi Sedat Özkan, CHP Beşiktaş Meclis Üyesi Ali Şahin, Avcılar Diyadin Dernke Başkanı Dilaver Özmen, Doğu ve Güneydoğu Federasyonu Başkanı Seyid Ateş, Ağrılılar Federasyonu Başkanı Nesim Aslan, Sancaktepe Diyadin Dernek Başkanı Ali Kaya, Pendik Ağrılar Derneği Başkanı Yılmaz Eldemir, Marmara Ağrılılar konfederasyon Başkanı Mustafa Acar, Yönetim Kurulu Üyesi Mirza Taşdemir, Ümraniye Ağrılılar Dernek Başkanı Orhan Baydar, Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Atalay, Ataşehir Ağrılılar Dernek Başkanı Ebubekir Tanrıkulu, Kocataş Gençlik Platformu Başkanı Doğan Kaygusuz, Fevzi Atlı, Muhlis Keleş'in yanı sıra çok sayıda Ağrılı eşlik etti. Toplantı öncesi konuklara Ağrı'nın yöresel yemeği olan 'Helise' ikram edildi.  

ADAYLIK NİYETİM VAR'

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, OHAL uygulaması üzerinden AKP'ye yüklenerek Türkiye'nin normale dönmesi için OHAL'ın derhal kaldırılması gerektiğini belirtti.  2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylık sürecine ilişkin de değerlendirmede bulunan Hamzaçebi, "Daha öncede belirtim.  Adaylık niyetim var. Yani niyet beyanında bulundum son söz partimin. Partim uygun görürse o zaman aday olurum" ifadelerini kullandı. 

"KESİNLİKLE KUZEY IRAK'A ASKERİ MÜDAHALE YAPILMAMALI"

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Hamzaçebi, "Kuzey Irak'taki referandumu tartışıyoruz.  Kesinlikle Kuzey Irak'a askeri müdahale yapılmamalı Türkiye'nin önüne böylesi bir seçenek olmamalıdır.  Ekonomik ambargo konuşuluyor.  Ekonomik ambargolar, askerli operasyonlar bu sorunları çözmez. Bizim  oturup Türkiye'deki terör meselesini Türkiye'deki Kürt sorununu konuşmamız lazım.  Bütün dünyaya örnek olacak adımlar atmalıyız. Türkiye'nin refaha kavuşmasının sağlayacak en önemli şey Kürt sorunun çözülmesidir.  Bu  sorunu çözmek için CHP olarak bize düşene neyse yapmaya hazırız ve bunu da başaracağız. Bu topraklarda büyük kucaklaşmayı gerçekleştireceğiz" dedi.

KERİMOĞLU: SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞİ SULTANGAZİ'YE DE TAŞIYACAĞIZ

Gündemin tartışıldığı toplantıda ilk olarak söz alan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, "Bugün değerli bir insanın yuvasında  olmaktan mutluyum. Dostluğumuzu dayanışmamızı onun adıyla  pekiştiriyoruz. Bundan sonra sizlerle daha çok tanışacağız. Bir birimize güç vereceğiz. Bir hemşeriniz olarak benden talepleriniz olabilir ben destek vermeye hazırım. Bizler sosyal demokrat belediyeciliği burayada taşıyacağız. Sosyal demokrat belediyeciliği  sadece  Kadıköy ve Şişli'de değil, Sultangazi'ye de taşıyacağız. Buralarda seçim kazanarak sosyal demokrat belediyeciliğin o katılımcı, şeffaf yüzünü , hoşgörüsünü ve kendinden olmayana yaşama hakkı tanımayan bu AKP iktidarını  nasıl barış ve kardeşlik içerisinde  yaşayacağımızı göstermemiz açısından önemli olacak" dedi.